5 tips om droge, ruwe en schrale lippen te voorkomen

* Tip 1 om droge,ruwe en schrale lippen te voorkomen

 Stop met uw lippen vochtig te   maken, speeksel bevat zuren,   en kunnen ook   de lippen doen   irriteren

* Tip 2 om droge,ruwe en schrale lippen te voorkomen

 Niet aan de velletjes   trekken,omdat er ook bacteriën   kunnen ontstaan

* Tip 3 om droge,ruwe en schrale lippen te voorkomen

Gebruik een vette lippenbalsem, het liefst op basis van Aloë Vera en L-Lysine, Echinacea, Calendula,Teunisbloemolie en vitamine E.

* Tip 4 om droge,ruwe en schrale lippen te voorkomen

 Probeer UV straling te verminderen op de lippen, mits je een lippenbalsem   gebruikt met uv filter

* Tip 5 om droge, ruwe en schrale lippen te voorkomen

Eet geen zuur of zout eten, zout kan de lippen irriteren waardoor ze snel kunnen uitdrogen.

Hoe ontstaan ruwe en droge lippen?

Droge, ruwe en schrale lippen met schilfers en kloofjes komen regelmatig voor in de zomer en wintermaanden.
Schrale en droge lippen kunnen bijzonder hinderlijk en pijnlijk zijn wanneer deze zijn uitgedroogd.
Door het regelmatig bevochtigen met speeksel van uitgedroogde lippen ontstaat op de lippen en regelmatig ook om de lippen een eczeem achtige rode droge huid.
Ook door het gebruik van geneesmiddelen  voor acne en psoriasis kunnen droge lippen ontstaan.

De oorzaak en klachten van droge lippen

De structuur van de huid van de lippen is flinterdun en bevat geen talgklieren.
Talgklieren hebben namelijk de eigenschap dat het de huid vet en soepel houdt.
Droge lippen kunnen ontstaan door kou, droogte of zon.
De winter is het meest uitgesproken perioden waardoor droge lippen kunnen ontstaan.
Dit komt door de droge, koude lucht buiten maar ook door factoren binnenshuis.
De centrale verwarming wordt in de winter aangezet waardoor een zeer droge atmosfeer in huis kan ontstaan, waardoor de lippen gevoelig op kunnen reageren.
Naast temperatuur binnenshuis kan continu blootstelling aan UV kan leiden tot uitdroging van de lippen.

Het ontstaan van Lipblaasjes

Lipblaasje wordt veroorzaakt door het herpes virus.
Het virus zit in het vocht van deze blaasjes. Het virus kan zich verspreiden door contact zoals knuffelen en zoenen.
Een koortslip kun je ook krijgen doordat je lippenbalsem gebruikt van een ander persoon die besmet is met het herpesvirus.
Het advies is om een eigen lippenbalsem te gebruiken.

Hoe kun je droge lippen het beste behandelen?

Droge lippen kan men voorkomen en behandelen door de ze goed vet te houden met een lippenzalf of -balsem.
In de handel zijn vele verschillende soorten verkrijgbaar, de meeste zijn op basis van cacao boter om de lippen vet te houden.
Een uitgebreidere variant bevat een aantal kruiden extracten om de weerstand op de lippen te verbeteren waardoor het herstellend vermogen van de lippenhuid wordt verbeterd.
De bestanddelen  Aloë vera, Echinacea, Calendula, Teunbisbloemolie, vitamine E en L-lysine is ook verkrijgbaar in een lippenbalsem.
Voor meer informatie klik hier.
Vernieuwde formule
Voordeel aanbieding per 3 stuks
vernieuwde formule
Voordeel aanbieding per 10 stuks
Marina
Marina
@username
Lees verder
1 maart 2019 Zachtjes van smaak, mar een weldaad voor je lippen
Anoniem
Anoniem
@username
Lees verder
8 oktober 2019 Ze zijn er weer, heerlijk zacht en niet plakkerig
Hans
Hans
@username
Lees verder
30 november 2019. Erg fijne lippenbalsem
CJ E
CJ E
@username
Lees verder
Door telefoniste op website gewezen. Bij bouwmarkten jammer genoeg niet overal verkrijgbaar. Maar is nu opgelost.
Karin K
Karin K
@username
Lees verder
2 maart 2020 Eindelijk een goeie lippenbalsem, die je lippen niet uitdroogt!
Blossie Bleijleven
Blossie Bleijleven
@username
Lees verder
1 mei 2020 Super balsem, werkt echt uiterst helend en verzachtend
Rosalie
Rosalie
@username
Lees verder
19 mei 2020 Heerlijk voor mijn lippen
Anoniem
Anoniem
@username
Lees verder
12 juni 2020 Wil niet anders
Previous
Next

Reviews

Pijn verlichten in het lichaam door natuurlijke benadering

Pijn verlichten in het lichaam door natuurlijke benadering

Pijn veroorzaakt veel stress in het lichaam en het kan een reden zijn om de normale functie van het lichaam een tijdje te verliezen. Of je nu hoofdpijn, oorpijn of iets anders hebt, het belangrijkste onderdeel dat het grote publiek doet, is die pijnstiller zoeken om de pijn te verlichten. Hoewel dit gunstig kan zijn bij het verlichten van pijn, kan het nemen van te veel pijnstillers er ook voor zorgen dat iemand een afhankelijkheidssyndroom heeft waarbij hij of zij de pijnstillers niet kan missen. Daarom is het ideaal om op zoek te gaan naar natuurlijke alternatieven te hebben, zoals het gebruik van de beste natuurlijke supplementen om pijn te verlichten.

Er zijn verschillende natuurlijke methoden die u kunt gebruiken om pijn te verlichten, te manipuleren of ermee om te gaan en deze bestaan ​​uit:

1. Weken in warm water

Dit helpt bij het verlichten van elke vorm van spierspasmen en spierpijn, met name bij artritis. Warm water maakt de gewrichten los en zorgt voor een behaaglijk gevoel omdat het de zwaartekracht vermindert die de gewrichten samendrukt en het biedt 360 graden hulp voor pijnlijke ledematen. Men kan ook gebruik maken van natuurlijke spiercrèmes , omdat ze kunnen helpen het spierweefsel los te maken, en de doorbloeding te verbeteren.

spiercreme Oud Hollandsche

spiercreme Oud Hollandsche

2. Warmtemiddel

Als je een paar mogelijkheden van warmte volgt, verlicht het de pijn. U kunt een kruik, een verwarmingskussen of een hot tub gebruiken. De warmte zal tijdelijk zuurstof naar de pijnlijke omgeving vergroten en het onderdrukt de pijn die het herstel van de gevoelige en pijnlijke weefsels mogelijk maakt. De sensorische receptoren in de huid worden gestimuleerd door warmte of kou, wat de overdracht van pijn naar de hersenen vermindert en de pijn verlicht.

3. Massage

Massage zorgt ervoor dat het frame geweldig aanvoelt en vermindert pijn bij terugkomst, artrose, nekpijn en chirurgische ingreep. Massage-remedie verhoogt de endorfine- en serotoninespiegels,  in het lichaam waardoor de drukfasen vermindert. Massage verlicht ook de pijn nadat men intense sportlevels heeft bereikt die de spierweefsels pijnlijk maken.

4. Natuurlijke supplementen nemen

Natuurlijke supplementen, kunnen de pijn verminderen. Andere kruiden spelen een cruciale positie om ervoor te zorgen dat de spiermassa ontspant, dat er goed bloed en zuurstof naar de gewrichten glijden en dat spierweefsel de pijn vermindert. Deze kruiden kunnen in de vorm van capsules of vloeistoffen zijn, of ze kunnen in thee worden gezet.

5. Acupunctuur

Dit is een historische pijnstillende aanpak die door de Chinezen honderden jaren in gebruik is,  en het gaat erom kleine naalden op precieze punten in het lichaam te plaatsen, waardoor spieren ontspannen en knopen verminderen in de spieren waardoor de bewegingsvrijheid wordt verbeterd.

6. Yoga en meditatie

Yoga blijkt ook de pij en druk te verlichten en te verminderen. Yoga wordt op de meeste locaties gebruikt om rugpijn te verminderen. Meditatie omvat plezierige en eenvoudige ademhalingsactiviteiten.

7. Oefeningen

Pijn kan het gevolg zijn van stijve spierweefsels of angst in de spiermassa. Wanneer u traint, ondersteunt en strekt u de aangetaste spieren uit, waardoor de irritatie en pijn worden verminderd. Oefeningen maken ook spierweefsels en gewrichten een stuk soepeler, waardoor de kans op ongelukken minder is. Als u overgewicht heeft, legt u een te grote hoeveelheid spanning op de gewrichten, die bij omslaan pijnlijk kunnen worden. Door te oefenen kan men de belasting verminderen, waarna het de kans op degeneratie van botaandoeningen, waaronder osteoporose, vermindert, wat pijnlijk is.

 

Een droge huid kan als een reptiel aanvoelen – Ambachts Creme

Voel je je als een reptiel voor je droge, schilferige poriën en huid?

droge huid

droge huid

Iedereen heeft wel eens een periode van droge poriën en huid. In feite is deze huidsituatie groter, niet ongebruikelijk dan u wellicht begrijpt. Wanneer het lichaam een ​​overmatige hoeveelheid vocht verliest of geen vocht kan vasthouden, wordt de huid droog. Er zijn veel elementen die onze poriën en huid ertoe kunnen aanzetten om droog te worden: leeftijd, omgeving, erfelijkheid, ongeschikte poriën en huidverzorging, en zelfs onze manier van leven. Gelukkig zijn er veel manieren om deze onaangename omstandigheid te bestrijden, zodat je je huid kunt revitaliseren, je kruidenschoonheid kunt herstellen en je weer op je gemak kunt voelen.

Huidverzorgingstips voor je gezicht

Veel mensen ervaren last van droge poriën en een droge huid van het gezicht. Sommige mensen proberen de huid op te warmen met warm water, waardoor de droogte vaak erger wordt. Wanneer de poriën en de huid uitgedroogd zijn, komen rimpels, littekens en huiduitslag meestal voor , waardoor dat tijdloze uiterlijk verdwijnt.

Dus wat kun je doen om de droge huid van je gezicht te verwijderen?

droog gezicht

droog gezicht

Hier zijn enkele richtlijnen voor huidverzorging die kunnen helpen:

 • Breng kruidenproducten inclusief kruidenoliën zoals avocado, amandel, olijf, jojoba, kokosnoot of lijnzaad aan op de huid na een douche of bad. Terwijl je poriën en huid nauwelijks vochtig blijven, oefen een royale hoeveelheid van je favoriete natuurlijke olie voor je poriën en huid. Dit zal vocht helpen lokken en de huid langer nat houden.
 • Honing laat de huid hydrateren, smelten en strakker maken. Giet een kleine hoeveelheid honing op je armen en volg het met een lichte tikbeweging tegelijk naar het getroffen gebied. Spoel na een paar minuten af ​​met warm water en dep de plek droog met een zacht materiaal.
 • Gebruik een natuurlijke vitamine E huidolie die niet vet is en snel in de huid trekt. Dep de huidolie op de droge plekken en laat het intrekken. U kunt daarna een verzorgende gezichtscrème aanbrengen om de huid optimaal te voeden.
 • Breng een gezichtsmasker aan met het gebruik van puree van avocado of bananen.
 • Aloë Vera wordt vaak gebruikt om geïrriteerde huid te kalmeren, maar het heeft ook het vermogen om zelfs de droogste, schilferige poriën en huid te hydrateren. Breng een dunne laag aan op de droge locatie. Laat het ongeveer 15 tot twintig minuten zitten. Gebruik warm water om alle gel die niet in je poriën en huid is opgenomen af ​​te spoelen.

Vochtinbrengende crèmes en crèmes kunnen ook een uitstekende behandeling zijn voor een droge huid. Lees het etiket voordat u een vochtinbrengende crème koopt. Niet alle moisturizers zijn hetzelfde gemaakt en een paar ingrediënten zijn extra voordelig dan andere. Hier zijn enkele stoffen om naar te zoeken en waarom:

 • Lanoline, petrolatum, dimethicon en minerale olie zijn allemaal verzachtende middelen. Deze ingrediënten uploaden een afschermende olieachtige laag op de top van de huid die water in de poriën en de huid vasthoudt.
 • Glycerine, lecithine en propyleenglycol zijn bevochtigers. Bevochtigers werken door water in de buitenste huidlagen te trekken.
 • Hyaluronzuur helpt de poriën en de huid vocht vast te houden.
 • Ceramiden zijn vetzuurmoleculen die van nature in de buitenste laag van de huid worden waargenomen. Ze helpen vocht vast te houden en houden de huid soepel. Lage niveaus van ceramiden in de huid kunnen droge, schilferige poriën en huid veroorzaken, waardoor ceramiden een cruciaal element zijn in een rijke vochtinbrengende crème.
 • Tea tree balsem, verzorgt de acne huid en heeft een ontsmettend effect op de huid.
tea tree blad

tea tree blad

Gezichtsacne en droge huid

Heeft u problemen met acne? Je huid kan vatbaar zijn voor acne, hierdoor verstoppen je poriën zonder problemen, vanwege het soort huid dat je hebt. Mogelijk hebt u ook vette poriën, droge poriën en een droge huid, of een verzameling droge en vette poriën en huid. Vette poriën en huid zorgen ervoor dat de poriën verstopt raken en een droge huid zorgt voor een verlies van vocht dat eindigt in gevoelige poriën en huid en ruïneert. Het behandelen van uw vette, droge of droge vette huid met de juiste remedies die hierboven zijn genoemd, kan acne in het gezicht helpen voorkomen en verminderen. Vitamine E huidolie kan helpen het uiterlijk van littekens en droge huid te verminderen. Als behandeling tegen puistjes is tea tree balsem een prima product.

 

 

 

Droge lippen, verzorging met echinacea, aloevera,citroenmelisse en L-lysine

Verzacht droge, gebarsten lippen

Lippenbalsem

lippenbalsem

Uitdroging en bloedeloos weer zijn regelmatig de boosdoeners voor droge, gesprongen lippen. Als je pijnlijk droge lippen ervaart, volgen hier een paar methoden om ze te verzachten en te hydrateren:

 • Drink gedurende de dag massa’s water.
 • Maak voor buitengewoon droge lippen een zachte scrub door het combineren van suiker, olijfolie en honing. Breng voorzichtig aan op je lippen, spoel af met warm water en volg daarna een kruidenlippenbalsem.
 • Maak een natuurlijke, rustgevende lippenbalsem met bijenwas, essentiële oliën en cacaoboter. Combineer 2 theelepels bijenwas met 7 eetlepels cacaoboter. Smelt in een kleine pan op lage warmte, licht roerend, tot het eenvoudig is gesmolten.

6 Briljante manieren waar je een natuurlijke lippenbalsem nog meer voor kunt inzetten

Natuurlijke lippenbalsems op basis van kruiden en planten kunnen ook vaak toegepast worden bij kleine wondjes of sneetjes in de huid.

Er zijn lippenbalsems die opgebouwd zijn uit een verzameling van kruiden of plantenextracten om voor meerdere toepassingen te gebruiken.

Een voorbeeld is de Oud Hollandsche Lippenbalsem die verrijkt is met: Aloë Vera, Echinacea, Calendula, Teunisbloemolie en vitamine C.

De 6 briljante tips

Snijwondjes

Herstel snijwondjes die zijn ontstaan door scheren met een bot mes. Wrijf met de lippenbalsem over de plek, waardoor een laagje in het wondje komt.

 

 

bot scheermes

Kleine kloofjes

Gebarsten vingertopjes in de winter, kun je ook behandelen met een lippenbalsem.

kloofjes in handen

Neusirritatie

Het gebied in je neus kan droog en geïrriteerd raken, door bijvoorbeeld een verkoudheid, of een ontsteking die ontstaan is door neushaartjes eruit te trekken.

verkouden

Mascara vlekken

Als je per ongeluk mascara vlekken maakt, kan een beetje lippenbalsem de mascara vlekken oplossen. Het voordeel is dat het ook geen invloed heeft op elke foundation of make-up eronder.

macara vlekken

Voetblaren

Als je schoen wrikt en er irritatie ontstaat door de wrijving, kun je een laagje lippenbalsem op het geïrriteerde gebied aanbrengen.

voetblaren

Insectenbeten

Insectenbeten kunnen best irritant zijn. Wrijf een beetje lippenbalsem op de aangedane plek en het zal je verrassen dat de jeuk afneemt.

 

jeukende huid

Droge handen, kloofjes of ruwe plekken op de huid

Oorzaak en herstel van huidproblemen

Ambachtscreme voor droge,ruwe en schrale handen

Droge handen oorzaken en tips

Droge handen voelen vaak vervelend aan.

De huid schilfert, ziet er rood uit, geeft een trekkerig gevoel en kunnen gepaard gaan met pijnlijke kloofjes.

Droge handen ontstaan vooral in het najaar, wanneer de luchtvochtigheid in de omgeving erg laag is.

Droge handen komen vaak voor in combinatie met een erg droge huid en kan erfelijk aangelegd zijn.

Tips bij droge en schilferige handen

handsyndroom

Onze handen worden dagelijks blootgesteld aan kou,water en zeep, waardoor de zuurgraad van de huid behoorlijk wordt aangetast.

Het is daarom belangrijk om je huid de juiste voeding te geven, zodat ruwe, droge en schrale plekjes weer hersteld kunnen worden.

Ambachtscrème is een intensieve verzorgende handcrème, speciaal voor droge, ruwe en schilferige handen.

Tips bij kloofjes in de handen

Tips bij jeukende handen

rode-itchy-hands

Kloofjes in de handen kunnen zeer pijnlijk zijn. Het herstel daarvan kan enige tijd duren.

Naast een goede handcrème wordt ook vaak een goed opneembare huidolie gebruikt. De olie op basis van vitamine E die niet vet is en snel in de huid trekt geniet de voorkeur.

In combinatie met een goede handcrème is succes verzekerd.

combination-cream-skin oil
droge handen
dry-hands-combination
kloofjes in handen

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een (extreem)droge huid.

droge huid en oorzaak

Meer dan een miljoen mensen ondervinden dagelijks hinder van een droge huid.

Een droge huid kan ontstaan door luchtverontreiniging, roken, alcohol, centrale verwarming of erfelijkheid.

Een verergering van een droge huid kan tot stand komen door een hete zomer, koude winter, eenzijdige voeding,bijwerkingen van medicijnen of het gebruik maken van zeep  producten die de zuurgraad van de huid aantasten.

Naast het gebruik van de juiste cosmetica, kan het verstandig zijn om bepaalde voedingssupplementen te gebruiken zoals Krillolie, die vrij is van zware metalen en andere toxines.

Krillolie staat bekend als enorme bron van Omega 3 vetzuren EPA en DHA, die de droge huid aanpakt en de huid een enorme boost geeft.

Belangrijke bestanddelen in een crème voor verbetering van de huidstructuur

Aloë Vera

aloevera
Aloë Vera

Aloë Vera is een plant, die een verzachtende invloed heeft op de huid en het herstellend vermogen van de huid ondersteund.

Echina cea

echinacea-1
Echinacea

Echinacea is een plant, met als belangrijkste eigenschap, om het weerstands vermogen van de huid te verbeteren.

Teunis bloemolie

teunisbloem
Teunisbloemolie

Teunis bloemolie is een plant, met als belangrijkste eigenschap om het proces van celver-nieuwing van de huid te bevorderen.

Ambachtscrème producten zijn niet vet en trekken goed in de huid

droge huid
dry-skin-offer-1
extreem droge huid

De 5 Beste tips bij een goede huidverzorging

5 tips voor een gezonde huid

* Tip 1 voor een gezonde huid

Wanneer je huid niet voldoende eigen lichaamsvetten bezit, voelt deze droog aan.

droge huid

Normaal gesproken is de huid voorzien van een talglaagje om de huid te beschermen tegen uitdrogen.

Gebruik een voedende crème om het uitdrogen van je huid tegen te gaan.

* Tip 2 voor een gezonde huid

Douche of reinig je huid met lauw water.

douche met lauw water

douche met lauw water

Bij een hete douche heeft de huid veel te verduren.  huid kan rood en schilferig aanvoelen. Na het afdrogen kunt u de huid verzorgen met de  Oud Hollandsche bodycrème.

* Tip 3 voor een gezonde huid

Gebruik cosmetica op basis van teunisbloemolie 

teunisbloemolie

Teunisbloem olie is rijk aan GLA. De taak van teunisbloemolie is om je huid elastisch te houden en beschermen tegen veroudering. 

Teunisbloemolie ondersteunt het herstellend vermogen van je huid.

De meest gebruikte crème is Ambachtscrème op basis van Teunisbloemolie, Aloë Vera en Echinacea.

* Tip 4 voor een gezonde huid

Wanneer je huid niet in de perfecte conditie is, waardoor je huid extreem droog aanvoelt.

jeukende huid Jeukende huid

Breng dan eerst een huidverzorgende vitamine E olie aan, en daarna de rijk gevulde Ambachtscrème,  waardoor de vochtigheidsgraad van de huid weer kan herstellen.

* Tip 5 voor een gezonde huid

Het consumeren van voldoende onverzadigde vetzuren zoals vis is aan te bevelen.

visolie capsules visolie capsules


U kunt er ook voor kiezen om voedingssupplementen met een hoog gehalte aan Omega vetzuren te gebruiken. Daardoor wordt de huid van binnenuit weer gevoedt.

Ambachtscrème wordt veel gebruikt bij:

verzorging van droge en kapottenagelriemen
Verzorging bij droge en kapotte nagelriemen
vlcsnap-2019-08-12-09h41m25s907
Verzorging bij droge, ruwe , schrale handen en bij kloofjes
verzorging bij droge voeten, hielkloofjes en overmatige eeltvorming
verzorging bij droge voeten, hielkloofjes en eeltvorming
Voor een mooie stralende huid
Voor een mooie stralende huid
Ambachtscrème 1000ml
Ambachtscreme 1000ml Klik op de foto
ambachtscreme450ml
Ambachtscrème 450 ml Klik op de foto
Ambachtscrème kluscrème
Ambachtscrème 200ml Klik op de foto
2xtube_75_ml
Ambachtscrème 75ml per 2 stuks Klik op de foto
huidolie-1
Vitamine E huidolie 200ml Klik op de foto