Een droge huid kan als een reptiel aanvoelen – Ambachts Creme

Voel je je als een reptiel voor je droge, schilferige poriën en huid?

droge huid

droge huid

Iedereen heeft wel eens een periode van droge poriën en huid. In feite is deze huidsituatie groter, niet ongebruikelijk dan u wellicht begrijpt. Wanneer het lichaam een ​​overmatige hoeveelheid vocht verliest of geen vocht kan vasthouden, wordt de huid droog. Er zijn veel elementen die onze poriën en huid ertoe kunnen aanzetten om droog te worden: leeftijd, omgeving, erfelijkheid, ongeschikte poriën en huidverzorging, en zelfs onze manier van leven. Gelukkig zijn er veel manieren om deze onaangename omstandigheid te bestrijden, zodat je je huid kunt revitaliseren, je kruidenschoonheid kunt herstellen en je weer op je gemak kunt voelen.

Huidverzorgingstips voor je gezicht

Veel mensen ervaren last van droge poriën en een droge huid van het gezicht. Sommige mensen proberen de huid op te warmen met warm water, waardoor de droogte vaak erger wordt. Wanneer de poriën en de huid uitgedroogd zijn, komen rimpels, littekens en huiduitslag meestal voor , waardoor dat tijdloze uiterlijk verdwijnt.

Dus wat kun je doen om de droge huid van je gezicht te verwijderen?

droog gezicht

droog gezicht

Hier zijn enkele richtlijnen voor huidverzorging die kunnen helpen:

 • Breng kruidenproducten inclusief kruidenoliën zoals avocado, amandel, olijf, jojoba, kokosnoot of lijnzaad aan op de huid na een douche of bad. Terwijl je poriën en huid nauwelijks vochtig blijven, oefen een royale hoeveelheid van je favoriete natuurlijke olie voor je poriën en huid. Dit zal vocht helpen lokken en de huid langer nat houden.
 • Honing laat de huid hydrateren, smelten en strakker maken. Giet een kleine hoeveelheid honing op je armen en volg het met een lichte tikbeweging tegelijk naar het getroffen gebied. Spoel na een paar minuten af ​​met warm water en dep de plek droog met een zacht materiaal.
 • Gebruik een natuurlijke vitamine E huidolie die niet vet is en snel in de huid trekt. Dep de huidolie op de droge plekken en laat het intrekken. U kunt daarna een verzorgende gezichtscrème aanbrengen om de huid optimaal te voeden.
 • Breng een gezichtsmasker aan met het gebruik van puree van avocado of bananen.
 • Aloë Vera wordt vaak gebruikt om geïrriteerde huid te kalmeren, maar het heeft ook het vermogen om zelfs de droogste, schilferige poriën en huid te hydrateren. Breng een dunne laag aan op de droge locatie. Laat het ongeveer 15 tot twintig minuten zitten. Gebruik warm water om alle gel die niet in je poriën en huid is opgenomen af ​​te spoelen.

Vochtinbrengende crèmes en crèmes kunnen ook een uitstekende behandeling zijn voor een droge huid. Lees het etiket voordat u een vochtinbrengende crème koopt. Niet alle moisturizers zijn hetzelfde gemaakt en een paar ingrediënten zijn extra voordelig dan andere. Hier zijn enkele stoffen om naar te zoeken en waarom:

 • Lanoline, petrolatum, dimethicon en minerale olie zijn allemaal verzachtende middelen. Deze ingrediënten uploaden een afschermende olieachtige laag op de top van de huid die water in de poriën en de huid vasthoudt.
 • Glycerine, lecithine en propyleenglycol zijn bevochtigers. Bevochtigers werken door water in de buitenste huidlagen te trekken.
 • Hyaluronzuur helpt de poriën en de huid vocht vast te houden.
 • Ceramiden zijn vetzuurmoleculen die van nature in de buitenste laag van de huid worden waargenomen. Ze helpen vocht vast te houden en houden de huid soepel. Lage niveaus van ceramiden in de huid kunnen droge, schilferige poriën en huid veroorzaken, waardoor ceramiden een cruciaal element zijn in een rijke vochtinbrengende crème.
 • Tea tree balsem, verzorgt de acne huid en heeft een ontsmettend effect op de huid.
tea tree blad

tea tree blad

Gezichtsacne en droge huid

Heeft u problemen met acne? Je huid kan vatbaar zijn voor acne, hierdoor verstoppen je poriën zonder problemen, vanwege het soort huid dat je hebt. Mogelijk hebt u ook vette poriën, droge poriën en een droge huid, of een verzameling droge en vette poriën en huid. Vette poriën en huid zorgen ervoor dat de poriën verstopt raken en een droge huid zorgt voor een verlies van vocht dat eindigt in gevoelige poriën en huid en ruïneert. Het behandelen van uw vette, droge of droge vette huid met de juiste remedies die hierboven zijn genoemd, kan acne in het gezicht helpen voorkomen en verminderen. Vitamine E huidolie kan helpen het uiterlijk van littekens en droge huid te verminderen. Als behandeling tegen puistjes is tea tree balsem een prima product.

 

 

 

Droge lippen, verzorging met echinacea, aloevera,citroenmelisse en L-lysine

Verzacht droge, gebarsten lippen

Lippenbalsem

lippenbalsem

Uitdroging en bloedeloos weer zijn regelmatig de boosdoeners voor droge, gesprongen lippen. Als je pijnlijk droge lippen ervaart, volgen hier een paar methoden om ze te verzachten en te hydrateren:

 • Drink gedurende de dag massa’s water.
 • Maak voor buitengewoon droge lippen een zachte scrub door het combineren van suiker, olijfolie en honing. Breng voorzichtig aan op je lippen, spoel af met warm water en volg daarna een kruidenlippenbalsem.
 • Maak een natuurlijke, rustgevende lippenbalsem met bijenwas, essentiële oliën en cacaoboter. Combineer 2 theelepels bijenwas met 7 eetlepels cacaoboter. Smelt in een kleine pan op lage warmte, licht roerend, tot het eenvoudig is gesmolten.

6 Briljante manieren waar je een natuurlijke lippenbalsem nog meer voor kunt inzetten

Natuurlijke lippenbalsems op basis van kruiden en planten kunnen ook vaak toegepast worden bij kleine wondjes of sneetjes in de huid.

Er zijn lippenbalsems die opgebouwd zijn uit een verzameling van kruiden of plantenextracten om voor meerdere toepassingen te gebruiken.

Een voorbeeld is de Oud Hollandsche Lippenbalsem die verrijkt is met: Aloë Vera, Echinacea, Calendula, Teunisbloemolie en vitamine C.

De 6 briljante tips

Snijwondjes

Herstel snijwondjes die zijn ontstaan door scheren met een bot mes. Wrijf met de lippenbalsem over de plek, waardoor een laagje in het wondje komt.

 

 

bot scheermes

Kleine kloofjes

Gebarsten vingertopjes in de winter, kun je ook behandelen met een lippenbalsem.

kloofjes in handen

Neusirritatie

Het gebied in je neus kan droog en geïrriteerd raken, door bijvoorbeeld een verkoudheid, of een ontsteking die ontstaan is door neushaartjes eruit te trekken.

verkouden

Mascara vlekken

Als je per ongeluk mascara vlekken maakt, kan een beetje lippenbalsem de mascara vlekken oplossen. Het voordeel is dat het ook geen invloed heeft op elke foundation of make-up eronder.

macara vlekken

Voetblaren

Als je schoen wrikt en er irritatie ontstaat door de wrijving, kun je een laagje lippenbalsem op het geïrriteerde gebied aanbrengen.

voetblaren

Insectenbeten

Insectenbeten kunnen best irritant zijn. Wrijf een beetje lippenbalsem op de aangedane plek en het zal je verrassen dat de jeuk afneemt.

 

jeukende huid

Droge handen, kloofjes of ruwe plekken op de huid

Oorzaak en herstel van huidproblemen

Ambachtscreme voor droge,ruwe en schrale handen

Droge handen oorzaken en tips

Droge handen voelen vaak vervelend aan.

De huid schilfert, ziet er rood uit, geeft een trekkerig gevoel en kunnen gepaard gaan met pijnlijke kloofjes.

Droge handen ontstaan vooral in het najaar, wanneer de luchtvochtigheid in de omgeving erg laag is.

Droge handen komen vaak voor in combinatie met een erg droge huid en kan erfelijk aangelegd zijn.

Tips bij droge en schilferige handen

handsyndroom

Onze handen worden dagelijks blootgesteld aan kou,water en zeep, waardoor de zuurgraad van de huid behoorlijk wordt aangetast.

Het is daarom belangrijk om je huid de juiste voeding te geven, zodat ruwe, droge en schrale plekjes weer hersteld kunnen worden.

Ambachtscrème is een intensieve verzorgende handcrème, speciaal voor droge, ruwe en schilferige handen.

Tips bij kloofjes in de handen

Tips bij jeukende handen

rode-itchy-hands

Kloofjes in de handen kunnen zeer pijnlijk zijn. Het herstel daarvan kan enige tijd duren.

Naast een goede handcrème wordt ook vaak een goed opneembare huidolie gebruikt. De olie op basis van vitamine E die niet vet is en snel in de huid trekt geniet de voorkeur.

In combinatie met een goede handcrème is succes verzekerd.

combination-cream-skin oil
droge handen
dry-hands-combination
kloofjes in handen

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een (extreem)droge huid.

droge huid en oorzaak

Meer dan een miljoen mensen ondervinden dagelijks hinder van een droge huid.

Een droge huid kan ontstaan door luchtverontreiniging, roken, alcohol, centrale verwarming of erfelijkheid.

Een verergering van een droge huid kan tot stand komen door een hete zomer, koude winter, eenzijdige voeding,bijwerkingen van medicijnen of het gebruik maken van zeep  producten die de zuurgraad van de huid aantasten.

Naast het gebruik van de juiste cosmetica, kan het verstandig zijn om bepaalde voedingssupplementen te gebruiken zoals Krillolie, die vrij is van zware metalen en andere toxines.

Krillolie staat bekend als enorme bron van Omega 3 vetzuren EPA en DHA, die de droge huid aanpakt en de huid een enorme boost geeft.

Belangrijke bestanddelen in een crème voor verbetering van de huidstructuur

Aloë Vera

aloevera
Aloë Vera

Aloë Vera is een plant, die een verzachtende invloed heeft op de huid en het herstellend vermogen van de huid ondersteund.

Echina cea

echinacea-1
Echinacea

Echinacea is een plant, met als belangrijkste eigenschap, om het weerstands vermogen van de huid te verbeteren.

Teunis bloemolie

teunisbloem
Teunisbloemolie

Teunis bloemolie is een plant, met als belangrijkste eigenschap om het proces van celver-nieuwing van de huid te bevorderen.

Ambachtscrème producten zijn niet vet en trekken goed in de huid

droge huid
dry-skin-offer-1
extreem droge huid

Vele soorten spierpijn, maar welk product werkt het beste?

Medical Device onderzoek geeft aan dat Menthol kristallen helpen bij pijnlijke spieren en gewrichten

Oud Hollandsche Spier & Gewrichtscrème

vlcsnap-2019-08-13-12h42m52s995

Dieptewerking in de Spieren & Gewrichten

Spier of Gewrichtspijn?

Spier of Gewrichtspijn?

Komt u moeilijk de stoel uit?

Sport u regelmatig met de nodige ongemakken?

Is fysieke arbeid een belemmering voor u?

Heeft u alles al geprobeerd en niets helpt……..

Deze unieke spier & gewrichtscrème wordt geadviseerd bij:

 * Sporters ( warming up, cooling down en blessure behandeling.)

Senioren die zich moeilijk kunnen bewegen

* Personen die fysieke arbeid verrichten en regelmatig klachten ervaren in spieren & gewrichten.

 * Hoveniers

 * Bouwvakkers

 * Stratenmakers

  Samenstelling van deze crème:

 * Glucosamine * MSM * Duivelsklauw * Arnica * Aloë Vera * Menthol

Marina
@username
Lees verder
(geverifieerde eigenaar) – maart 1, 2019 Verzacht de vervelende pijn !
A.B.
A.B.
@username
Lees verder
A. B. (geverifieerde eigenaar) – maart 9, 2019 Heb het product gekocht vanwege pijnlijke knieën en heupen de pijn verdwijnt niet geheel maar maakt het een stuk dragelijk, zal het zeker vaker bestellen.
H.G.B.
H.G.B.@username
Lees verder
H.G. B. (geverifieerde eigenaar) – februari 19, 2019 Fijne crème die goed uitsmeert met een goed en prettig resultaat.
Previous
Next

Voordeelverpakkingen

3 x 140ml tubes
€50.85
43,50 Dagaanbieding
 •  
 •  
 •  
Populair

De 5 Beste tips bij een goede huidverzorging

5 tips voor een gezonde huid

* Tip 1 voor een gezonde huid

Wanneer je huid niet voldoende eigen lichaamsvetten bezit, voelt deze droog aan.

droge huid

Normaal gesproken is de huid voorzien van een talglaagje om de huid te beschermen tegen uitdrogen.

Gebruik een voedende crème om het uitdrogen van je huid tegen te gaan.

* Tip 2 voor een gezonde huid

Douche of reinig je huid met lauw water.

douche met lauw water

douche met lauw water

Bij een hete douche heeft de huid veel te verduren.  huid kan rood en schilferig aanvoelen. Na het afdrogen kunt u de huid verzorgen met de  Oud Hollandsche bodycrème.

* Tip 3 voor een gezonde huid

Gebruik cosmetica op basis van teunisbloemolie 

teunisbloemolie

Teunisbloem olie is rijk aan GLA. De taak van teunisbloemolie is om je huid elastisch te houden en beschermen tegen veroudering. 

Teunisbloemolie ondersteunt het herstellend vermogen van je huid.

De meest gebruikte crème is Ambachtscrème op basis van Teunisbloemolie, Aloë Vera en Echinacea.

* Tip 4 voor een gezonde huid

Wanneer je huid niet in de perfecte conditie is, waardoor je huid extreem droog aanvoelt.

jeukende huid Jeukende huid

Breng dan eerst een huidverzorgende vitamine E olie aan, en daarna de rijk gevulde Ambachtscrème,  waardoor de vochtigheidsgraad van de huid weer kan herstellen.

* Tip 5 voor een gezonde huid

Het consumeren van voldoende onverzadigde vetzuren zoals vis is aan te bevelen.

visolie capsules visolie capsules


U kunt er ook voor kiezen om voedingssupplementen met een hoog gehalte aan Omega vetzuren te gebruiken. Daardoor wordt de huid van binnenuit weer gevoedt.

Ambachtscrème wordt veel gebruikt bij:

verzorging van droge en kapottenagelriemen
Verzorging bij droge en kapotte nagelriemen
vlcsnap-2019-08-12-09h41m25s907
Verzorging bij droge, ruwe , schrale handen en bij kloofjes
verzorging bij droge voeten, hielkloofjes en overmatige eeltvorming
verzorging bij droge voeten, hielkloofjes en eeltvorming
Voor een mooie stralende huid
Voor een mooie stralende huid
Ambachtscrème 1000ml
Ambachtscreme 1000ml Klik op de foto
ambachtscreme450ml
Ambachtscrème 450 ml Klik op de foto
Ambachtscrème kluscrème
Ambachtscrème 200ml Klik op de foto
2xtube_75_ml
Ambachtscrème 75ml per 2 stuks Klik op de foto
huidolie-1
Vitamine E huidolie 200ml Klik op de foto

Wat is een hand voet syndroom?

Wat is een hand voet syndroom en hoe behandel je dit?

Het is bekend dat sommige mensen door chemotherapie irritatie krijgen van de huid en regelmatig last van de handen en voeten.
Dit heet het hand en voet syndroom.

hand voetsyndroom

hand voetsyndroom

Hoe ontstaat het hand voet syndroom?

Uit ervaring is gebleken dat dit ontstaat bij het gebruik van het medicijn capecitabine, maar ook bij andere cytostatica zoals doxorubicine. Het is wetenschappelijk nog niet echt aangetoond maar op de website www.kanker.nl wordt daar wel over geschreven.

Welke klachten kunnen patiënten aan de voeten en handen krijgen?

 • Jeuk en roodheid
 • Zwelling en gevoeligheid
 • Schilferige of vervellende huid.
 • Infecties aan de huid.
schilferige huid

schilferige huid onbehandeld met ambachtscrème

Wanneer deze klachten voorkomen is het verstandig om in contact te komen met uw huisarts.
Uw huisarts zal waarschijnlijk de dosering van het medicijn aanpassen.

Wat kunt u doen om deze huidirritatie klachten te verminderen?

jeukende huid

Jeukende huid

 1. Korte lauw douches nemen, vermijdt warm/heet water.
 2. Tijdens het afwassen gebruik maken van huishoudhandschoenen om de huid te beschermen.
 3. Gebruik een milde vochtinbrengende crème op basis van Aloë Vera, Teunisbloemolie en Echinacea, de Oud Hollandsche Ambachtscrème wordt veel geadviseerd, omdat er doorgaans veel gesmeerd wordt, zijn er ook groot verpakkingen verkrijgbaar.
ambachtscreme

ambachtscrème voor het hele lichaam te gebruiken.

Spierpijn: Oorzaken van pijn aan spieren(pijnlijke spieren)

Spierpijn: Oorzaken van pijn aan spieren(pijnlijke spieren)

Dagelijks ervaren honderdduizenden Nederlanders pijn in de spieren.(myalgie)

Veel voorkomende oorzaken van spierpijn zijn spanning, stress en overbelasting van de spieren.
Meestal voel je de pijn op èèn bepaalde locatie van het lichaam, maar spierpijn kan ook ontstaan door een kneuzing tijdens het sporten.
Vaak is de oorzaak overbelasting, met name van spieren die nauwelijks gebruikt worden. Bijvoorbeeld een verhuizing, of een klus in huis, het tillen waardoor overbelasting kan ontstaan.

Waarom spieren pijn doen en hoe spierpijn te verlichten.

Wanneer je vol motivatie met beide benen uit bed komt en start met je trainingsplan en alles geeft in een workout.

De volgende ochtend wanneer je uit bed probeert te komen, voel je die intense spierpijn.

Je spieren doen pijn en voelen stijf en gezwollen aan.

Pijnlijke spieren zij niet noodzakelijk om na een training vooruitgang te boeken. Maar voor degenen die beginnen met sporten of die een nieuw trainingsprogramma starten, kan die onvermijdelijk zijn.

bodybuilding en spierpijn

Waardoor ontstaat deze spierpijn?

Pijnlijke spieren kunnen het resultaat zijn van harde trainingssessies of nieuwe en onbekende bewegingen. Als je nieuwe oefeningen doet of ze al een tijdje niet hebt gedaan, ben je er vrij zeker van dat je pijnlijke spieren krijgt.

workout

sporten in de sportschool

Waarom is dat?

Omdat je lichaam zich nog niet aan de activiteit heeft aangepast. De individuele spiervezels werken niet samen, dus het kan gebeuren dat bepaalde vezels al het werk doen, terwijl anderen spiervezels in wezen een pauze nemen. Omdat slechts een paar vezels de lading dragen, kunnen ze snel overbelast raken.

Kortom, als je spieren overwerkt zijn, kan dit leiden tot spierstijfheid en het ontstaan van kleine scheurtjes in de spiervezels.  Zelfs goed ervaren marathon lopers zullen na hun eerste squashwedstrijd  pijnen ervaren. Dit komt niet als een verrassing, gezien het feit dat ze niet gewend zijn aan de bewegingen.

spier stijfheidijnlijke spieren

spier stijfheid

Wat gebeurt er in de spieren?

De reden dat je je zo vermoeid voelt, zijn kleine micro-blessures aan de spieren. Deze letsels verhogen de concentratie van ontstekingen in uw bloed, waardoor de lymfe deze stoffen in de spieren lekt. Dit zorgt ervoor dat je spieren opzwellen en langer worden.

Hoe lang zul je pijn ervaren in de spieren?

Over het algemeen voelen je spierpijn niet direct na je training, maar een paar uur later. Deze pijn treedt meestal tussen 24 en 48 uur op, na uw training. Maar maak je geen zorgen, meestal gaat de pijn relatief snel weg. De ergste pijn zou binnen een week moeten verdwijnen.

mannelijke spieren

spieren man

Dus, pijnlijke spieren zijn niets anders dan kleine verwondingen aan je spieren. Maar je lichaam is slim: het herstelt het beschadigde weefsel en verhoogt daarbij het prestatieniveau van je lichaam.De voorwaarde is wel  dat je je lichaam voldoende tijd geeft om te herstellen, natuurlijk.

Spierpijn kan ook ontstaan door:

Beschadigde of ontstoken spieren. Het ervaren van lichte stijfheid in de spieren kan ook als spierpijn worden ervaren. Iedereen heeft wel eens last van spierpijn. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 45% van de Nederlanders minimaal èèn keer per week spierpijn ervaren. De meeste spierpijn klachten komen voor in de nek,schouders en de rug.

schouderpijn

Bestel voordelig de Oud Hollandsche Spier & Gewrichtscrème.

Klik hier

Spierpijn door ziekten

Spierpijn kan ook ontstaan door ziekten gepaard met koorts. Bij koorts en griep komen bepaalde stoffen vrij in de spieren die pijn veroorzaken. De meesten van ons  hebben dit al eens ervaren. Spierpijn treedt sneller op. Een flinke spierpijn kan ook een reactie zijn van het lichaam dat er een verkoudheid of griep op komst is.

Spierpijn door temperatuurwisselingen

Verandering van temperatuur, bijvoorbeeld koude, wind en tocht( de kou op de spieren) speelt een belangrijke rol van de spanning in de spieren. Het steeds van binnen naar buiten lopen, het werken in vriescellen kunnen klachten en irritatie van de spieren oproepen.

Wat kun je aan spierpijn doen?

In de meeste gevallen verdwijnt spierpijn vanzelf, spierpijn kan als hinderlijk worden ervaren.

Bij spierpijn kunt u starten om een koelende/verwarmende spiercrème te gebruiken, de Oud Hollandsche Spier en Gewrichtscrème bestaat uit natuurlijke bestanddelen, waaronder Arnica, MSM, Glucosamine en menthol kristallen.

Spiercrème Oud Hollandsche

spiercrème Oud Hollandsche

Na gebruik van deze spiercrème wordt binnen 5 minuten een plezierige tinteling op de huid ervaren. Het effect na gebruik werkt vaak uren door.

Wanneer kiest u voor de huisarts?

Wanneer de resultaten na een week uitblijven, dan is het raadzaam om een afspraak te maken met een huisartsenpost. Uw huisarts kan beoordelen of er nog andere oorzaken aan de grondslag van de spierpijn ligt.

Bij hevige en acute spierpijn na bijvoorbeeld een letsel, door een ongeluk of blessure wordt geadviseerd om direct contact op te nemen met de huisartsenpraktijk.