Geplaatst op

Spierpijn voorkomen

Spierpijn wordt in de wetenschap ook wel myalgie genoemd. Het hoeft in principe niet goed of slecht te zijn.
Het betekent niet wanneer je tijdens het sporten een zware training hebt uitgeoefend, dat je spierpijn hoeft te krijgen.

Spierpijn kan verschillende oorzaken hebben.

Vaak een overbelasting van uw spieren. Er ontstaat in de spieren een opeenhoping van afvalstoffen, men noemt dat melkzuur. Meestal verdwijnt dit na een paar dagen wanneer je minder actief bent in het sporten. Ook na een dagje tuinieren of klussen kan spierpijn ontstaan. Je gebruikt spieren die je meestal niet gebruikt en deze raken dan overbelast.

Er zijn twee vormen van spierpijn. De eerste vorm noemen we de vroege spierpijn.
Dit is de spierpijn die ontstaat wanneer je aan het lijnen bent. Het lichaam krijgt minder calorieën binnen. Wanneer je ook extra gaat sporten tijdens het afvallen is dat een prima keuze. Het effect is dat jij je spieren extra gaat trainen.

Overbelasting

Na het intensief trainen van de spieren tijden het afvallen, maak je als het ware kleine spierstructuren stuk door overbelasting. De volgende dag voel je de pijn in je spieren. Overbelasting van de spieren kun je goed behandelen met Swissblue spiercrème.

Calorieën

Het is duidelijk dat wanneer je extra hard traint, je ook extra calorieën binnen moet krijgen, omdat de spieren dit als brandstof nodig hebben om de krachttraining te weerstaan. Het is dus essentieel om tijdens het lijnen de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een Whey proteïne of een goede Multi vitaminen.

Onderhoud

Je maakt zelf de keuze wat je eigenlijk belangrijk vindt. Train op je onderhoud, wat houdt dat precies in?

Het is de keuze of je snel veel wilt afvallen, of dat je gedoseerd wilt afvallen.

 Zo is het niet verstandig om een ​​crashdieet te gaan volgen.
 Want bij een crashdieet zit je heel snel 800 kcal onder je caloriebehoefte, en op deze manier is er dus geen mogelijkheid voor je spieren om te herstellen.

Voorkom overbelasting met de juiste begeleiding

Slaap voldoende

Een belangrijke tip is om voldoende te slapen.

Na een zware training kunnen kleine microscheurtjes ontstaan in het bindweefsel van je spieren. Dit gebeurt tijdens de training. `s Nachts tijdens de slaap wordt de testosteronspiegel verhoogd waardoor de groei en herstel van spieren wordt bevorderd.

Spierpijn herstellen tijdens het slapen

Spiercrème om spierpijn te behandelen

 Een spiercrème moet belangrijke kenmerken hebben om de spieren weer te kunnen herstellen.  Het is belangrijk dat de doorbloeding van de spieren worden bevorderd en dat de pijn wordt verminderd. Belangrijke bestanddelen in een spiercrème zijn: Arnica en menthol.

 Arnica is van essentieel belang om de doorbloeding in de spieren te activeren waardoor de spieren voldoende voedingsstoffen kunnen opnemen. Menthol geeft een intensive verkoeling op de  pijnlijke plek waardoor je minder pijn ervaart.

Spierpijn en rugmassage