Geplaatst op

Droge handen

droge handen

In het najaar hebben veel mensen last van droge handen die trekkerig en ruw aanvoelen.
Deze kunnen pijnlijk zijn zodra de huid scheurtjes gaat vertonen ook wel kloofjes genoemd.
Je handen worden voortdurend aan water, zeep, chemicaliën en kou blootgesteld door alledaagse taken, waardoor de handen droog worden en ruw aanvoelen, wat behoorlijk ongemakkelijk kan zijn. Een op maat gemaakt handcrème kan de oplossing bieden.

Tips en tricks om droge handen te voorkomen en te behandelen.

Wat kan de oorzaak zijn van droge handen?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van droge handen waaronder:

  • Droge lucht: Blootstelling aan warme of koude, droge wind en een lage binnenshuis temperatuur kunnen ervoor zorgen dat de huid van je handen uitdroogt.
  • Overmatig handen wassen: Als u uw handen regelmatig met zeep wast, kunnen de natuurlijke beschermlaag verdwijnen, wat tot uitdroging leidt. Overweeg het gebruik van lauw water en een zeepvrije zeep op crèmebasis om de uitdrogende effecten te verkleinen.
  •  Medicijnen: Bepaalde medicijnen, zoals acnebehandelingen kunnen schadelijke uitdroging van de huid veroorzaken, inclusief de handen.
  • Onderliggende medische aandoeningen: Verschillende medische aandoeningen kunnen bijdragen aan droge handen. Als u vermoedt dat een medische aandoening de oorzaak kan zijn, is het aan te raden een arts te raadplegen voor een juiste diagnose.
  • Genetische factoren: Volgens sommige onderzoekers kan een droge huid ook erfelijk zijn. 
  • Interne factoren: Een onevenwichtig dieet waarbij onvoldoende vocht tot je word genomen en het gebruik van nicotine en alcohol in combinatie met stress kan ervoor zorgen dat het verouderingsproces van je handen wordt bevorderd.

crème voor droge handen
crème voor droge handen

Wat kun je doen tegen extreem droge handen?

De verzorging van extreem droge handen vereist speciale aandacht en zorg. Hier zijn enkele tips om uitdroging te bestrijden en de prominente van uw handen te herstellen:

  • Regelmatig hydrateren: Breng meerdere keren per dag een voedende vocht inbrengende crème of lotion aan. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals aloë vera, echinacea en teunisbloemolie, die kunnen helpen vocht vast te houden en de huid barrière te herstellen.
  • Bescherm uw handen: Draag handschoenen waarbij uw handen worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën of extreme temperaturen van water. Dit helpt bovendien schade te voorkomen en de natuurlijke beschermlaag van je huid intact te houden.
  • Kies voor milde reinigingsmiddelen: Vermijd het gebruik van agressieve zepen en reinigingsmiddelen die de natuurlijke zuurgraad van uw huid kunnen aantasten.
  •  Nachtelijke behandeling: Breng vóór het slapen gaan royaal een dikke laag vocht inbrengende ambachtscrème aan op uw handen en draag katoenen handschoenen of sokken om het vocht ‘s nachts vast te houden. Deze diepe hydratatiebehandeling kan wonderen doen voor extreem droge handen en voeten.

Waarom heb ik continu last van droge handen?

De oorzaken van droge handen zijn meestal een combinatie van verschillende elementen, waarbij koud winterweer en een lage luchtvochtigheid de belangrijkste factoren zijn. De aanwezigheid van droge lucht, zowel binnen als buiten, zorgen er voor dat verdamping van vocht uit de huid plaatsvindt. Dit fenomeen ervaar je ook bij het werken in omgevingen met airconditioning of na lange vluchten.

droge handen
droge handen

Wat kan ik doen wanneer mijn handen gaan vervellen?

Gebruik een hydraterende zalf vergelijkbaar met Ambachtscrème en s ‘avonds voor het slapen gaan nogmaals de handen insmeren en katoenen handschoenen dragen om het vervellen van de huid tegen te gaan. Zorg er altijd voor dat uw huid niet in contact komt met irriterende stoffen zoals schoonmaakmiddelen. Gebruik dan huishoudhandschoenen om bijvoorbeeld de vaat te doen.

Wat is beter vaseline, uierzalf of Ambachtscrème?

Uierzalf bestaat voornamelijk uit vaseline dat de huid vettig houdt. Het probleem met vaseline is dat dit niet of nauwelijks in de huid trekt. Het zorgt wel voor een beschermlaag op de huid en kun je s ‘avonds aanbrengen en een katoenen handschoen dragen voor het slapen gaan. Kiest u voor een crème dat direct intrekt en niet vet is, dan is Ambachtscrème de vocht inbrengende crème die niet mag ontbreken in huis. Naast aloë vera, echinacea en teunisbloemolie bevat deze crème ook nog allantoïne voor de verzorgende werking van de huid.

Hoe ontstaat een droge huid?

Het probleem speelt zich af in de bovenste laag van de huid die bestaat uit dode en levende huidcellen.
Deze bovenste laag ook wel hoornlaag genoemd beschermt je tegen invloeden van buitenaf, zoals chemische stoffen, micro organismen en bacteriën.

droge huid
droge huid


Een vettig laagje dat om de huidcellen zit noemen we ook wel: “Naturel Moisturizing Factor“.
Onze huid produceert van nature vanuit de onderste lagen van de huid een olie achtige substantie dat bestaat uit cholesterol, ceramides en triglyceriden.
Wanneer deze olie achtige substantie onvoldoende wordt geproduceerd krijgt de natuurlijke huid barrière onvoldoende vocht in zijn laag waardoor deze wordt aangetast en men spreekt van een droge huid.

Waarom worden hydraterende crèmes geadviseerd?

Onze handen werken elke dag onvermoeibaar door, en al te vaak vergeten we om goed voor ze te zorgen. Droge, ruwe en gebarsten handen zijn een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens de wintermaanden. De oplossing? Hydraterende crèmes. Maar wat maakt deze crèmes zo effectief, en hoe werken ze? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten in deze crèmes om weer zachte en gladde handen te krijgen? Hieronder leest u over een eersteklas handcrème die meer dan alleen een handcrème is.

hydraterende crème
hydraterende crème

Hydraterende handcrème

Ambachtscrème, vervaardigd door het Nederlandse bedrijf MJ Drent Products BV, is een eersteklas handcrème die is ontworpen om de droge, gebarsten huid te behandelen en te hydrateren. Het is geformuleerd met natuurlijke ingrediënten zoals aloë Vera, echinacea, teunisbloemolie, vitamine E en allantoïne waardoor het een ideale oplossing is voor mensen met een gevoelige huid. Naast het gebruik als handcrème is Ambachtscrème ook zeer geschikt als bodymilk voor de droge huid en zelfs als voet crème te gebruiken om de voeten weer zacht te krijgen en overmatig eelt te voorkomen.

Ambachtscrème in handen

Waardoor onderscheidt Ambachtscrème zich van andere handcrèmes ?

Wat Ambachtscrème onderscheidt van andere handcrèmes, is het unieke vermogen om diep in de droge huid door te dringen, langdurige verlichting te bieden en uw handen zacht en gehydrateerd aan te laten voelen. De niet-vette formule zorgt voor gemakkelijke absorptie en de keuze uit verschillende verpakkingen maakt het een geweldige aanvulling op elke werkruimte of thuis.

Handcrème zonder parabenen

Bovendien is Ambachtscrème vrij van parabenen, waardoor het een veilige keuze is voor iedereen die bewust is van wat hij op zijn huid smeert. Het lage allergene potentieel maakt het geschikt voor mensen met verschillende huidaandoeningen.

Parabenen vrij
Parabenen vrij

Bij regelmatig gebruik kan Ambachtscrème helpen uw handen weer gezond en soepel te maken. De diep voedende formule biedt een hele dag bescherming tegen de harde effecten van omgevingsfactoren zoals koud weer of veelvuldig handen wassen.

Ambachtscrème meest favoriete crème

Kortom, Ambachtscrème is een uitzonderlijke handcrème die een plekje verdient op de lijst van top handcrèmes voor droge handen. De natuurlijke ingrediënten, niet-vette formule en superieure hydraterende eigenschappen maken het tot een favoriet onder de gebruikers. Door voor Ambachtscrème te kiezen, kunt u de hele dag genieten van zachte, gladde en gezond ogende handen.

droge handen timmerman
droge handen timmerman

Waarom 2 op de 3 timmermannen last hebben van droge handen tijdens en na het werken.

droge handen
droge handen

Wat kun je doen aan droge handen en waarom hebben zoveel Nederlanders hier last van ?

tips om zachte handen te krijgen
tips om zachte handen te krijgen
droge handen, kloofjes of ruwe plekken
droge handen, kloofjes of ruwe plekken

Hoe behoud je zachte handen in de wintermaanden wanneer het weer guurder wordt?

Ben je op zoek naar een oplossing om je droge en schilferige handen te behandelen?

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95