Geplaatst op

Droge handen, kloofjes of ruwe plekken op de huid

droge handen

Droge handen voelen vaak vervelend aan. De huid kan trekkerig aanvoelen, waardoor schilfertjes in de handen kunnen ontstaan. Deze ontstaan vaak door voortdurend je handen te wassen met een zeep die niet mild is, waardoor de beschermlaag van de handen aangetast kan worden. Door een verstoring wordt de vochtbalans van de huid ontregeld.

Op zoek naar een oplossing voor droge en schilferende handen? Oud Hollandsche Ambachtscrème is een volledig natuurlijke handcrème die kan helpen de beschermlaag van je huid te herstellen. Onze crème is speciaal ontwikkeld om uitdroging te verminderen en je handen zacht en blij om te laten gebeuren. Zeg vaarwel tegen ruwe handen en verwelkom een ​​gezonde, gehydrateerde huid met Oud Hollandsche Ambachtscrème.

Oorzaak en herstel van huidproblemen

Wanneer de huid schilfert ziet het er rood uit, geeft het een trekkerig gevoel en kunnen mogelijk gepaard gaan met pijnlijke kloofjes. Deze kloofjes zullen vooral in het najaar ontstaan, wanneer de luchtvochtigheid in de omgeving erg laag is. Wat bekend is, is dat een allergische reactie van de huid ook een oorzaak kan zijn van uitdroging. Het gevolg kan zijn dat er eczeem ontstaat op en in de handen.

Tips bij droge en schilferige handen

Onze handen worden dagelijks blootgesteld aan koud water en zeep, waardoor de zuurgraad van de huid behoorlijk wordt aangetast. Het is daarom belangrijk om je huid de juiste voeding te geven, zodat ruwe, droge en schrale plekjes weer hersteld kunnen worden. Ambachtscrème is een intensieve verzorgende handcrème, speciaal voor droge, ruwe en schilferige handen.

Tips bij kloofjes en jeukende handen

Kloofjes in de handen kunnen zeer pijnlijk zijn. Het herstel daarvan kan enige tijd duren. Naast een goede handcrème wordt ook vaak een goed opneembare huidolie gebruikt. De olie op basis van vitamine E is niet vet én trekt snel in de huid.

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een (extreem) droge huid

Dagelijks ondervinden veel mensen hinder van een droge huid. Een droge huid kan ontstaan door luchtverontreiniging, roken, alcohol, centrale verwarming of erfelijkheid. Een verergering van een droge huid kan tot stand komen door een hete zomer, koude winter, eenzijdige voeding, bijwerkingen van medicijnen of het gebruik maken van zeepproducten die de zuurgraad van de huid aantasten. Naast het gebruik van de juiste cosmetica, kan het verstandig zijn om bepaalde voedingssupplementen te gebruiken zoals krillolie, dat vrij is van zware metalen en andere toxines. Krillolie staat bekend als enorme bron van Omega 3 vetzuren EPA en DHA, die de droge huid aanpakt en de huid een enorme boost geeft.

Belangrijke bestanddelen in een crème voor verbetering van de huidstructuur

Aloë Vera: Dit is een plant, die een verzachtende invloed heeft op de huid en het herstellend vermogen van de huid ondersteund.

Echinacea is een plant, met als belangrijkste eigenschap, het weerstandsvermogen van de huid te verbeteren.

Teunisbloem is een plant, met als belangrijkste eigenschap het proces van cel vernieuwing van de huid te bevorderen.

 

Kies hieronder uit het assortiment van producten die geschikt zijn om kloofjes en ruwe plekken op de huid te behandelen:

 

Ons team

Heeft u nog vragen over onze producten?

Ons team van specialisten bestaat uit:
Drogisten
Cosmetica expert
Medical device specialist

Neem contact op via Whatsapp!