Geplaatst op 1 reactie

Spierpijn? Gebruik spier- en gewrichtscrème en verwen uw huid en spieren na gedane arbeid of spierpijn

spieren en gewrichten

De tip van Jan

Na een lange dag van zwaar lichamelijk werk, voelde Jan zijn spieren pijnlijk en stijf worden. Hij had de hele dag in de tuin gewerkt, bomen gesnoeid, bladeren geharkt en zware zakken tuinaarde verplaatst. Nu, terwijl hij op de bank zat, voelde hij elke vezel van zijn lichaam.

Hij herinnerde zich de spier- en gewrichtscrème die hij onlangs had gekocht. Het was een ambachtelijke crème, gemaakt met traditionele methoden en vakmanschap. Hij had gehoord dat het een krachtige hydraterende werking had en zeer geschikt was om te gebruiken na gedane arbeid of bij spierpijn.

Met trillende handen opende hij de tube en nam wat van de crème en begon het zachtjes op zijn pijnlijke spieren te masseren. De crème voelde koel en verfrissend aan op zijn huid.

Na een paar minuten begon hij een verschil te voelen. De spierpijn begon te verminderen en hij voelde een aangename warmte zich door zijn lichaam verspreiden. Hij voelde zich ontspannen en zijn huid voelde gehydrateerd en verfrist aan.

Jan zuchtte van verlichting. De spier- en gewrichtscrème werkte echt. Hij voelde zich verkwikt en zijn spieren voelden soepeler aan. Hij besloot dat hij de crème zou blijven gebruiken na elke zware werkdag. Het was een klein verwenmoment voor zijn huid en spieren na gedane arbeid en hielp hem omgaan met de spierpijn. Het was een eenvoudige remedie, maar een die een groot verschil maakte in zijn dagelijks leven.

Spier blessures

Overbelasting wat te doen?

Meestal verrichten wij lichamelijke inspanningen zonder blessures op te lopen. Toch kunt ook u met een overbelasting van uw spieren of gewrichten te maken krijgen, of een blessure met enorme spierpijn. Dan bent u absoluut gebaat met onze Oud Hollandsche Spier- & Gewrichtscrème. Deze crème bevat natuurlijke ingrediënten zoals menthol, arnica, aloë vera, duivelsklauw, MSM en glucosamine. Dit laatste ingrediënt, een aminosuiker, is een belangrijke bouwsteen voor het menselijk lichaam.

Glucosamine beter bekent als schokdemper voor het lichaam

Glucosamine is een aminosuiker en wordt gezien als belangrijke bouwsteen voor het menselijk lichaam. In ons kraakbeen en pezen komt de hoogste concentratie van deze stof voor. Het zou helpen de gewrichten in te smeren. Hierdoor zal het kraakbeen als meer schokdempend worden ervaren. Ouderen die last hebben van artrose, en daardoor last hebben van gewrichtspijn in heup- of kniegewricht, gebruiken dit veel.

Deze crème is belangrijk om spierpijn te verminderen. De crème laat zich prima uitsmeren zonder te plakken. Het gebruik ervan wordt in het algemeen als zeer positief ervaren. U kunt deze crème niet alleen voor het sporten bij de warming-up toepassen, maar ook bij de cooling down. Het is een fantastische crème voor onder andere spierkrampen in uw kuiten en irritatie aan het kniegewricht.

Niet alleen personen die sporten, zijn gebaat bij het gebruik van de Oud Hollandsche Spier- & Gewrichtscrème. Ook degenen die (dagelijks) zware, fysieke inspanning verrichten, zoals stratenmakers, tegelzetters, stukadoors, hoveniers en bouwvakkers, ondervinden of ervaren regelmatig pijnklachten aan gewrichten en spieren. Ook zij zijn met het gebruik van deze crème geholpen. 

Het bestanddeel menthol zorgt voor een pijnstillend effect., zodat u al binnen 5 minuten spierpijn afneemt. Uw pijnlijke spieren en gewrichten worden merkbaar minder pijnlijk.

Voorkomen is beter dan genezen

Wie goed voor zijn lichaam is en met beleid sport of werkt, kan een hoop blessures voorkomen, slijtage beperken en verstijving van de gewrichten voorkomen. Zeker als u onderstaande tips daarbij ter harte neemt:

1) Het is belangrijk om regelmatig licht intensief te bewegen, maar vermijd te grote lichamelijke of geestelijke inspanning, aangezien dit vaak een pijn en klachten met zich meebrengt. Door regelmatig licht intensief te bewegen kan het proces van natuurlijke slijtage aanzienlijk worden vertraagt. 

2) Ondanks dat u pijn ervaart, is het van belang vooral met een verantwoorde manier van bewegen door te gaan. Let ook op uw lichaamshouding. Door een goede lichaamshouding kunnen gewrichten en spieren soepel en los van elkaar blijven bewegen. Stoppen met bewegen lost uw klachten niet op. Uw arts of fysiotherapeut begeleidt u graag hierbij met speciale oefeningen.

3) Schakel op tijd een tandje terug. Neem op tijd uw rust. Kies zowel voor fysieke als geestelijke rust; uw spieren en gewrichten hebben dit nodig om te herstellen. Zorg daarom voor voldoende nachtrust. 

Oud Hollandsche Spier- & Gewrichtscrème is verkrijgbaar in handige tubes van 75 ml of 140 ml.

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95

bron: Martijn Scholten 2019

bron: Martijn Scholten|januari|2019

1 gedachte over “Spierpijn? Gebruik spier- en gewrichtscrème en verwen uw huid en spieren na gedane arbeid of spierpijn

Reacties zijn gesloten.