Geplaatst op

Tea tree als wonderbalsem ingezet bij paarden

paard

Tea tree balsem Tea tree is een product dat de laatste jaren aan populariteit wint vanwege de vele voordelen in de wereld van huidverzorging en dierverzorging. Een opmerkelijk merk tea tree balsem is het merk Ambachtskroon, dat door veel gebruikers goed is ontvangen en onmisbaar is voor blessures bij paarden. Tea tree balsem is één van de vele kruiden en plantenoplossingen die thuis of buitenshuis voor vele doeleinden kan worden gebruikt. De Australische Aboriginals ontdekten de helende eigenschappen van de tea tree olie bij hun paarden op schaaf- en snijwonden. Door gebruik te maken van geplette tea tree bladeren werd er olie gewonnen die op kompressen werden gedaan. Deze kompressen werden op de wond geplaatst om het genezingsproces te bevorderen.

Iedere paardenliefhebber wil het beste voor zijn paard

Tegenwoordig heeft bijna iedere paardenliefhebber wel een tea tree balsem inde EHBO doos om huid- en hoefproblemen bij het paard aan te pakken. Ambachtskroon’s tea tree balsem is vooral handig voor paardeneigenaren en handelaars. Dit komt omdat paarden gevoelig zijn voor huidirritaties en blessures, wat vervolgens kan leiden tot verschillende huidproblemen. De balsem pakt deze problemen effectief aan, omdat het is ontworpen om topisch op de huid en vacht van het paard te worden aangebracht. De balsem is gemakkelijk in gebruik om bijvoorbeeld ook de hoeven mee in te smeren.

tea tree deksel

Ook bij insectenbeten bij paarden

Tea tree balsem van Ambachtskroon is ook effectief bij het behandelen van insectenbeten. De balsem heeft om te beginnen een insectenafstotende eigenschap doordat theeboomolie als een natuurlijk insecticide fungeert. In gevallen waarin het paard al is gebeten, kan de balsem worden aangebracht om eventuele ongemakken te verlichten en een snellere genezing te bevorderen.

De oorsprong van tea tree

Zo is bekend dat tea tree olie wordt gewonnen uit de Melaleuca alternifolia; een boom die door zijn bijzondere eigenschappen zogeheten wonderolie produceert. Wanneer je meer over de oorsprong wilt weten en de geschiedenisboeken induikt kom je al snel kapitein James Cook tegen, die ervoor verantwoordelijk was dat de bladeren van deze boom na zijn ontdekkingsreis werden meegenomen en daarvan thee extracten maakte. Door zijn ontsmettende en schimmelwerende werking is tea tree heel populair geworden in de gezondheidsbranche.

Tea tree

Waarom wordt dit middel veel ingezet bij paarden?

Bij paarden met slecht genezende wondjes of een beschadigde huid door bijvoorbeeld een onvoldoende passend zadel en bijvoorbeeld hoefirritaties wordt de balsem zeer sterk aanbevolen. Naast dat de balsem de huid kalmeert is het ook zeer effectief bij zomerkriebels op de huid. De weerstand van de huid wordt verbeterd waardoor sneller herstel wordt bevorderd. Ook bij paarden die langs het hout van de stal of hek schuren kan de huid worden gekwetst. De balsem is ook hier goed te gebruiken.

Kort samengevat is tea tree balsem voor paarden te gebruiken bij:

  • Huidallergieën
  • Wondjes
  • Hoefirritaties
  • Constante kriebels op de huid
  • Bij insectenbeten.
Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95