Geplaatst op 1 reactie

Het verminderen van rugpijn op het werk

rugpijn

De meeste mensen brengen het grootste deel van de dag door op kantoor. Veel mensen hebben een verhoogd risico op rugpijn doordat ze langdurig in een slechte houding blijven, waardoor mogelijk pijn en ernstig ongemak wordt ervaren.

Een aantal tips die wij meegeven om tijdens het werk uw nek en schouders te ontlasten

zakenman

1) Oefen een goede zithouding

Wanneer u achter uw bureau plaatsneemt, zet u uw voeten plat op de grond en houdt u uw rug tegen de stoel gericht. Het hoofd zou in een neutrale positie moeten zijn en een ontspannen gevoel geven. Om rugpijn in de onderrug te voorkomen is het belangrijk om de hoogte van de stoel aan te passen zodat de heupen iets kunnen hellen. Deze positie houdt uw gewicht optimaal verdeeld.

2) Pas toetsenbord en monitorhoogte aan

Het is belangrijk om het computerscherm in het midden op dezelfde hoogte als uw neus te plaatsen. Wanneer de monitor te laag geplaatst is, buigt uw hoofd naar beneden en wordt de spanning op de nekspieren en rug verhoogd. Bij een verkeerde hoogte van het computerbeeldscherm en continu krom werken kan rugpijn ontstaan. U kunt verhogingen realiseren door bijvoorbeeld een aantal boeken onder de monitor te leggen. Wanneer u met een laptop werkt, gebruik indien mogelijk een tweede monitor. Plaats het toetsenbord dicht genoeg bij u zodat de ellebogen ongeveer rond de 90 graden worden gebogen. Stel uw toetsenbord  op de goede hoogte in zodat uw schouders niet gedwongen worden naar beneden te zakken. Plaats de muis op dezelfde hoogte als het toetsenbord.

3) Zorg voor voldoende beweging op het werk en ga regelmatig staan

Zitten op een bureaustoel lijkt eenvoudig, maar het kan vermoeiend zijn voor je schouders, nek en rug. Hoe langer je zit, hoe moeilijker het kan worden om een juiste houding aan te houden. Door een verkeerde houding kan rugpijn ontstaan. Probeer regelmatig even een rondje te lopen om je spieren in beweging te brengen. Het kan ook helpen om op te staan en rond te bewegen als je begint te voelen dat er wat pijn en strakheid ontstaat.

4) Beperk het gebruik van een mobiele telefoonscherm

Mensen hebben de neiging om het hoofd verder naar voren te buigen bij het kijken naar een telefoon of tablet. Dit komt vooral voor wanneer er gebruik wordt gemaakt van een touchscreen. Pijnlijke spierspanningen worden juist veroorzaakt wanneer je een voorwaartse houding continu en langere periode vasthoudt. Op korte termijn kan dit spierpijn en zelfs rugpijn veroorzaken, en op langere termijn gewrichtsblessures.

5) Preventief of na het werk gebruik maken van een spier- en gewrichtscrème

Niet alleen wordt er in de sport veel gebruik gemaakt van een spiercrème’s die als warming up of cooling down gebruikt worden, maar ook de mensen die veel achter een pc zitten ervaren de crème als een weldaad voor de spieren, gewrichten en rug. Bij langdurige klachten is een sport massage olie ideaal om diepere lagen te bereiken waardoor rugpijn wordt behandeld of voorkomen.                                                                                                                                                                                                                                                                         
Oud Hollandsche Spier- en Gewrichtscrème
heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Deze crème kun je goed in de huid masseren waardoor de doorbloeding wordt geactiveerd. Bij rugpijn kun je het gehele vlak goed inmasseren waardoor de spieren weer soepel worden. Binnen enkele minuten ervaar je een kou-warmte gevoel en merk je dat er wat gebeurt. Een ideale massagecrème om de spanning in de spieren te verminderen en het pijnlijke effect te verminderen.

Kort samengevat kun je een arnica massageolie in combinatie met de Oud Hollandsche Spiercrème tegelijkertijd gebruiken om rugpijn te behandelen. Preventief is deze combinatie ook goed in te zetten.

  1.  

Keuze uit verschillende spier- en gewrichtscrème en sport massage olie

1 gedachte over “Het verminderen van rugpijn op het werk

  1. […] kun je allemaal doen om rugpijn oplossen? Belangrijk is om je lichaamshouding regelmatig te veranderen zeker wanneer je zittend werk hebt. […]

Reacties zijn gesloten.