Geplaatst op 1 reactie

Nek- en schouderpijn bij meer dan 100.000 personen

spieren

Wist u dat nek en schouderklachten sterk kunnen variëren per persoon? Meestal resulteert dit in milde klachten. In sommige gevallen wordt de pijn ondraaglijk doordat je nek en schouders de hele dag in beweging zijn.

Nek- en schouderklachten

Vaak ervaar je nek- en schouderpijn maar op één specifieke plek. Normaal gesproken verdwijnt dit vanzelf binnen enkele dagen of weken. Maar in sommige gevallen kan het veel langer duren omdat de pijn als constant wordt ervaren, en deze uit kan stralen naar andere lichaamsdelen zoals de armen.

Symptomen van nekpijn kunnen zijn:

  • Stijve nek; vaak ervaar je dat je jezelf moeilijk zonder pijn kunt bewegen wanneer je je hoofd om probeert te draaien.
  • Scherpe doordringende pijn; wordt vaak als een stekende pijn ervaren omdat dit op één plek wordt gelokaliseerd.

Symptomen van schouderpijn kunnen zijn:

  • Algemene pijn; de pijn zit meestal op één plek of gebied nabij de schouders.
  • Uitstralen van pijn; de pijn kan langs een zenuw van de schouders en armen uitstralen

Chronische nek en schouderpijnen

De nek- of cervicale wervelkolom is een doorgaans gecoördineerd netwerk van zenuwen, botten, gewrichten en spieren. Deze worden aangestuurd door de hersenen en het ruggenmerg. Mogelijke problemen die pijn kunnen veroorzaken zijn irritaties langs de zenuwbanen. Irritatie van het ruggenmerg kan resulteren tot pijn in de benen en andere gebieden.

Nek- en schouderpijn: de 5 tips om dit te voorkomen

1) Kies voor een orthopedisch hoofdkussen dat ervoor zorgt dat nek en schouders een comfortabele houding geeft. 

2) Het strekken van je nek en schouders door middel van je hoofd naar één kant te kantelen en tegelijkertijd de schouder laten ontspannen. Gedurende 20 seconden dit vasthouden. Doe vervolgens hetzelfde door je hoofd naar de andere kant te kantelen.

3) Houd je nek en schouders warm. Dit kun je doen door gebruik te maken van een kersenpit of warmtekussen. Een makkelijker alternatief is het dragen van een sjaal om kou te voorkomen in de nek.

4) Wanneer je op kantoor werkt is het belangrijk om een stoel op maat te laten maken. Deze oplossing zal positieve gevolgen hebben voor uw nek, schouders en rug. Klik hier voor een aantal bijzondere tips.

5) Dagelijks gebruik maken van een spier- en gewrichtscrèmeop basis van glucosamine, MSM, arnica en menthol dat een uitstraling geeft op pijnlijke spieren en gewrichten.

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95

Keuze uit verschillende producten

1 gedachte over “Nek- en schouderpijn bij meer dan 100.000 personen

  1. […] Pijn in de schouders geeft vaak aan dat de pijn rond het schoudergewricht plaatsvindt. De bovenarm geeft ook vaak een pijnlijk gevoel. Door overbelasting kun je moeilijk tillen en soms is dat helemaal niet mogelijk wanneer je een slijmbeursontsteking hebt. Lees de tips om de schouderklachten te verminderen. Voor meer informatie: klik hier […]

Reacties zijn gesloten.