Geplaatst op

Nek- en schouderpijn bij meer dan 100.000 personen

spieren

Wist u dat nek en schouderklachten sterk kunnen variëren per persoon? Meestal resulteert dit in milde klachten. In sommige gevallen wordt de pijn ondraaglijk doordat je nek en schouders de hele dag in beweging zijn.

Nek- en schouderklachten

Vaak ervaar je nek- en schouderpijn maar op één specifieke plek. Normaal gesproken verdwijnt dit vanzelf binnen enkele dagen of weken. Maar in sommige gevallen kan het veel langer duren omdat de pijn als constant wordt ervaren, en deze uit kan stralen naar andere lichaamsdelen zoals de armen.

Symptomen van nekpijn kunnen zijn:

  • Stijve nek; vaak ervaar je dat je jezelf moeilijk zonder pijn kunt bewegen wanneer je je hoofd om probeert te draaien.
  • Scherpe doordringende pijn; wordt vaak als een stekende pijn ervaren omdat dit op één plek wordt gelokaliseerd.

Symptomen van schouderpijn kunnen zijn:

  • Algemene pijn; de pijn zit meestal op één plek of gebied nabij de schouders.
  • Uitstralen van pijn; de pijn kan langs een zenuw van de schouders en armen uitstralen

Chronische nek en schouderpijnen

De nek- of cervicale wervelkolom is een doorgaans gecoördineerd netwerk van zenuwen, botten, gewrichten en spieren. Deze worden aangestuurd door de hersenen en het ruggenmerg. Mogelijke problemen die pijn kunnen veroorzaken zijn irritaties langs de zenuwbanen. Irritatie van het ruggenmerg kan resulteren tot pijn in de benen en andere gebieden.

Nek- en schouderpijn: de 5 tips om dit te voorkomen

 

1) Kies voor een orthopedisch hoofdkussen dat ervoor zorgt dat nek en schouders een comfortabele houding geeft. 

2) Het strekken van je nek en schouders door middel van je hoofd naar één kant te kantelen en tegelijkertijd de schouder laten ontspannen. Gedurende 20 seconden dit vasthouden. Doe vervolgens hetzelfde door je hoofd naar de andere kant te kantelen.

3) Houd je nek en schouders warm. Dit kun je doen door gebruik te maken van een kersenpit of warmtekussen. Een makkelijker alternatief is het dragen van een sjaal om kou te voorkomen in de nek.

4) Wanneer je op kantoor werkt is het belangrijk om een stoel op maat te laten maken. Deze oplossing zal positieve gevolgen hebben voor uw nek, schouders en rug. Klik hier voor een aantal bijzondere tips.

5) Dagelijks gebruik maken van een spier- en gewrichtscrèmeop basis van glucosamine, MSM, arnica en menthol dat een uitstraling geeft op pijnlijke spieren en gewrichten.

 

Ons team

Heeft u nog vragen over onze producten?

Ons team van specialisten bestaat uit:
Drogisten
Cosmetica expert
Medical device specialist

Neem contact op via Whatsapp!Keuze uit verschillende producten