Geplaatst op Geef een reactie

Wat zijn hielkloven? en zijn deze goed te behandelen?

Hielkoven zijn kleine of grote barstjes in je huid of op je hielen die erg pijnlijk kunnen zijn.
Deze ontstaan vaak doordat de voeten extreem droog zijn of doordat ze verwaarloosd zijn.

voorkomen van hielkloofjes
voorkomen van hielkloofjes

Hielkloven door overmatige eeltvorming

De belangrijke eigenschappen van eelt is dat het verantwoordelijk is om de voeten te beschermen. Overmatige eeltvorming onder voeten en een extreme droge huid kan ervoor zorgen dat scheurtjes ontstaan. Dit kan het begin zijn van hielkloofjes waar je veel last van kan hebben.

Hoe kun je hielkloven voorkomen?

Het is erg belangrijk om dagelijks je voeten te verzorgen, om onder andere overmatig eelt te voorkomen. Het dragen van katoenen of bamboo sokken is een must,  en niet onbelangrijk zorgt passend schoeisel dat de druk van buitenaf wordt verminderd waardoor eelt en hielkloven kunnen worden voorkomen.

bamboo
bamboo

Een belangrijke tip om je voeten zacht en soepel te houden en overmatige eeltvorming proberen tegen te gaan is om je voeten dagelijks te verzorgen met een hydraterende crème op basis van Allantoïne. Dit  bestanddeel is verantwoordelijk voor het herstel van de voeten.

Allantoïne molecuul
Allantoïne molecuul

Hielkloven behandelen met een hydraterende crème

Naast de bekende eelt en hielkloven crème’s  heeft MJ Drent Products een crème ontwikkeld die naast de handen en body ook voor de voeten wordt gebruikt. Het is een drie in één crème op basis van Aloë Vera, Teunisbloemolie , Echinacea en Allantoïne. Het voordeel van deze crème is dat het niet vet is waardoor het snel in de huid trekt en in topconditie blijft. Het bevat geen wolvet, omdat de huid dan vet blijft.

Wat kunt u meer doen om goed voor uw voeten te zorgen?
1. Regelmatige voetbaden worden aanbevolen, zodat de voeten zacht en verzorgd aanvoelen.
2. Het regelmatig vijlen van de hielen  is een effectieve manier om de overtollige huid (eelt) te verwijderen. Daarna is het belangrijk om een ​​voetcrème te gebruiken op basis van aloë vera, echinacea en teunisbloemolie om de genezende kracht van de huid te herstellen.
3. Een bezoek aan een pedicure.
4. Het kiezen van de juiste crème om uw voeten weer zacht en gezond te maken, waardoor de huid zijn natuurlijke vochtbalans weer terugkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *