Geplaatst op 2 reacties

Wat zijn hielkloven en zijn deze goed te behandelen?

mooie voeten zonder hielkloven

Hielkloven zijn kleine of grote barstjes in je huid of op je hielen die erg pijnlijk kunnen zijn. Deze ontstaan vaak doordat de voeten extreem droog zijn of doordat ze verwaarloosd zijn.

Waardoor ontstaan hielkloven

1. Droge huid: Wanneer de huid op je hielen een gebrek aan vocht heeft, wordt deze droog en minder elastisch, waardoor deze oorzaak voor barsten wordt.

2. Overmatige druk: De druk die op de hielen wordt gekozen, vooral door langdurig staan ​​of lopen op harde oppervlakken, kan ervoor zorgen dat de huid uitzet en barst.

3. Medische aandoeningen: Bepaalde medische aandoeningen zoals obesitas, diabetes en eczeem kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van gebarsten hielen.

4. Onjuiste schoenen: het dragen van schoenen met hakken of slecht passende schoenen die niet voldoende ondersteuning of demping bieden, is één van de belangrijkste oorzaken van het ontstaan van hielkloven.

5. Omgevingsfactoren: Droog en koud weer kan de huid van zijn natuurlijke vocht ontdoen, wat kan leiden tot uitdroging en barsten.

6. Huidinfecties: Schimmelinfecties zoals voetschimmel kunnen een droge, schilferende huid op de voetzolen en tussen de tenen.

7. Slechte voethygiëne: Het verwaarlozen van de juiste voetverzorging, zoals het niet regelmatig hydrateren van de voeten, kan bijdragen aan de ontwikkeling van gebarsten hielen.

hielkloven en eelt op de hakken

Hoe kun je hielkloven voorkomen?

Het is erg belangrijk om dagelijks je voeten te verzorgen, om onder andere overmatig eelt te voorkomen. Het dragen van katoenen of bamboesokken is een must,  en niet geheel onbelangrijk zorgt een passend schoeisel dat de druk van buitenaf wordt verminderd waardoor eelt en hielkloven kunnen worden voorkomen.

Een belangrijke tip om je voeten zacht en soepel te houden en overmatige eeltvorming proberen tegen te gaan is om je voeten dagelijks te behandelen met een hydraterende crème op basis van allantoïne. Dit bestanddeel is verantwoordelijk voor het herstel van de voeten

Hielkloven behandelen met een hydraterende crème

Naast de bekende eelt- en hielklovencrème’s verkrijgbaar bij de drogisterij heeft MJ Drent Products een crème ontwikkeld die naast de handen en body ook voor de voeten kan worden gebruikt.

voeten-amb-creme-met-3-bestanddelen

Het is een 3-in-1 crème op basis van aloë vera, teunisbloemolie , echinacea en allantoïne. Het voordeel van deze crème is dat het niet vet is waardoor het snel in de huid trekt en in topconditie blijft. Deze crème bevat geen wolvet.

Wat kunt u nog meer doen om goed voor uw voeten te zorgen?

1. Regelmatig voetbaden worden aanbevolen, zodat de voeten zacht en verzorgd aanvoelen.
2. Het regelmatig vijlen van de hielen is een effectieve manier om de overtollige huid (eelt) te verwijderen. Daarna is het belangrijk om een ​​voetcrème te gebruiken op basis van aloë vera, echinacea en teunisbloemolie om de huid te herstellen.
3. Een bezoek aan een pedicure
4. Het kiezen van de juiste crème om uw voeten weer zacht en gezond te maken, waardoor de huid zijn natuurlijke vochtbalans weer terugkrijgt.

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95

2 gedachten over “Wat zijn hielkloven en zijn deze goed te behandelen?

  1. mijn hakken hebben hielkloven die gebarsten zijn en in een hak zit wondje wat enigzins bloed hoelang duurt het dat dit over is en moet ik de hele voeten insmeren met ambacht kloven creme

  2. Beste Will, u kunt uw hakken meerdere malen per dag insmeren om zo snel mogelijk het herstel proces in werking te zetten. Vaak merken klanten binnen een paar dagen al resultaten.
    Wij zijn benieuwd hoe lang het bij u duurt. met vriendelijke groeten, Het Ambachtscrème team.

Reacties zijn gesloten.