Geplaatst op 1 reactie

Wat zijn kloven en wat kun je doen om ze te behandelen?

droge voeten

Kloven zijn scheurtjes en barstjes in de huid of slijmvliezen die regelmatig in de winter voorkomen en ongemak veroorzaken. Deze ontstaan wanneer de huid te weinig vet bevat waardoor deze  gevoeliger worden door invloeden van buitenaf.

Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben  last van kloven

Een groot aantal Nederlanders hebben dagelijks last van kloven. Deze vervelende kloven kunnen pijnlijk zijn en komen vaak voor op handen, vingers en voeten als gevolg van extreme uitdroging. Ondanks dat het geen ernstige aandoening is, kan het toch erg vervelend en pijnlijk zijn doordat er scheurtjes in de huid ontstaan en daardoor huidirritatie kunnen veroorzaken.

droge voeten

Behandelen van kloven (kloofjes)

Voor de behandeling van kloven zijn verschillende soorten crèmes in de handel die gebruikt kunnen waardoor ze niet langer pijnlijk aanvoelen. Een natuurlijke crème op basis van allantoïne geeft de huid het herstellende vermogen terug waardoor de huid weer zacht en glad gaat aanvoelen.

Diepere kloven behandelen

Klovencreme

Diepere kloven in de handen en voeten kun je extra behandelen met pure aloë vera of tea tree balsem.
Deze twee belangrijke bestanddelen verzorgen de huid optimaal bij kloven en bij de verzorging van een ruwe, schrale en droge huid.

Een huidcrème op basis van aloë vera, teunisbloemolie en echinacea is erg bepalend voor de conditie van de  huid. Samen met het bestanddeel  allantoïne geeft het als het ware een dun filmlaagje op de huid. Deze laag sluit de huid niet af, maar zorgt voor een natuurlijk herstelproces van de huid.

Herstel en voed je huid met Ambachtscrème

Smeer ze daarom zo vaak mogelijk in met deze crème op basis van allantoïne, aloë vera, teunisbloemolie en echinacea om de weerstand van je huid te verhogen en te beschermen. Een crème op basis van vaseline wordt niet geadviseerd omdat de huid hierdoor afgesloten kan worden.

Kloofjes in de voeten voor het slapen gaan behandelen: ‘s Nachts is het herstellend vermogen van de huid op zijn best. Het advies is om voor het slapen de kloven te behandelen met Ambachtscrème. Omdat deze crème niet vet is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de crème in het beddengoed terecht komt.

Zijn kloofjes hardnekkig en hebben deze extra behandeling nodig? Het gebruik van een tea tree balsem om in de kloven te smeren is een prima optie. Dit kunt u ‘s morgens doen bij het opstaan of voor het slapen gaan.

Gebruik Ambachtscrème bij kloven, ruwe en een droge huid. Verantwoordelijke nazorg van de huid, zelfs na het zonnebaden. Ook te gebruiken bij gevoelige nagelriemen.

De Ambachtelijke crème heeft de eigenschap om het herstellend vermogen van de huid te bevorderen en is verkrijgbaar in de meeste doe-het-zelfzaken en tuincentra in Nederland en België. Ambachtscrème producten zijn ook online beschikbaar. Kloofjes in de handen en voeten ontstaan vaak door droogte en te weinig vocht in de huid. Droge lucht en vloerverwarming stimuleren de uitdroging van de huid. Preventief gebruik van een crème die niet vettig is en goed in de huid trekt, is zeker aan te bevelen.

<strong>Kloven en een droge huid

<p>Kloven gaan vaak gepaard met een droge tot zeer droge huid. Een natuurlijke vitamine E huidolie trekt snel in de huid en zorgt voor een optimale vochtbalans waardoor kloven verminderen en zelfs verdwijnen. Ambachtskroon vitamine E huidolie ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en voelt niet vet aan.

1 gedachte over “Wat zijn kloven en wat kun je doen om ze te behandelen?

  1. […] Hielkloven zijn kleine scheurtjes in de huid rondom het hiel gebied. […]

Reacties zijn gesloten.