Geplaatst op 1 reactie

Pijn verminderen in het lichaam

nek-pijn

Iedereen heeft wel eens pijn, wat enorm veel stress veroorzaakt in het lichaam. Of je nu hoofdpijn, oorpijn, stijfheid in je handen of iets anders hebt, over het algemeen zoeken wij vaak naar pijnstillers om de pijn te verlichten. Hoewel dit gunstig kan zijn bij het verlichten van pijn, kan het nemen van te veel pijnstillers er ook voor zorgen dat iemand een afhankelijkheidssyndroom heeft omdat hij of zij de pijnstillers niet kan missen. Voor velen is het belangrijk om op zoek te gaan naar natuurlijke alternatieven om de pijn te bestrijden en om gewenning van pijnstillers te voorkomen.

Zeven natuurlijke alternatieven om de pijn te verlichten

1) Weken in warm water

Weken in warm water helpt bij het verlichten van elke vorm van spierspasmen en spierpijn, met name bij artritis. Warm water maakt de gewrichten los en zorgt voor een behaaglijk gevoel. Men kan ook gebruik maken van natuurlijke spiercrèmes, die de doorbloeding in de spieren helpen te verbeteren.

2) Warmtemiddel

Het gebruik maken van een verwarmingskruik op de pijnlijke plek zorgt voor een betere doorbloeding. De receptoren in de huid worden gestimuleerd door warmte of kou, waardoor de overdracht van pijn naar de hersenen vermindert.

3) Massage

Een massage zorgt ervoor dat het lichaam geweldig aanvoelt en pijn vermindert. Massage-remedie verhoogt de endorfine- en serotoninespiegels in het lichaam waardoor de drukfasen verminderen. Massages verlichten ook de pijn nadat men intense sportlevels heeft bereikt die de spierweefsels pijnlijk maken.

spiermassage-met-spiercreme
spiermassage-met-spiercreme

4) Natuurlijke supplementen nemen

Natuurlijke supplementen, zoals glucosamine preparaten en kurkuma met collageen kunnen de pijn verminderen. Daarnaast spelen verschillende kruiden een cruciale rol om ervoor te zorgen dat de spiermassa ontspant, zodat er voldoende bloed en zuurstof naar de gewrichten stroomt. Deze kruiden kunnen in de vorm van capsules of vloeistoffen ingenomen worden, maar het is ook mogelijk om er thee mee te zetten.

5) Acupunctuur

Acupunctuur is een historische pijnstillende aanpak die door de Chinezen al honderden jaren wordt gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van kleine naalden, die op precieze punten in het lichaam worden geplaatst. Door deze methode ontspannen de spieren waardoor de bewegingsvrijheid weer wordt verbeterd.

6) Yoga en meditatie

Yoga blijkt ook de pijn en druk te verlichten en wordt vooral gebruikt om rugpijn te verminderen. Meditatie omvat plezierige en eenvoudige ademhalingsactiviteiten.

7) Oefeningen

Pijn kan het gevolg zijn van stijve spierweefsels of angst in de spiermassa. Wanneer u traint, ondersteunt en strekt u de aangetaste spieren uit waardoor de irritatie en pijn worden verminderd. Oefeningen maken ook spierweefsels en gewrichten een stuk soepeler, waardoor de kans op ongelukken minder is. Als u overgewicht heeft, legt u een te grote hoeveelheid spanning op de gewrichten waardoor spanningen op de spieren ontstaan en pijnlijk kunnen worden. 

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95

Keuze uit een aantal speciale spier- en gewrichtscrème producten

1 gedachte over “Pijn verminderen in het lichaam

  1. […] Stijve handen is meestal het gevolg van gewrichtsstijfheid dat verschillende oorzaken kent. Een oorzaak kan zijn door dat je mobiel moeilijk kunt bewegen of bijvoorbeeld na gips, maar ook artrose kan een oorzaak zijn van gewrichtsstijfheid. Welke tips zijn er om dit te verlichten? […]

Reacties zijn gesloten.