Geplaatst op 1 reactie

De 10 beste huidverzorging tips

Een gezonde huid krijgen met de juiste tips

Het kennen van uw huidtype is één van de belangrijkste verzorgingstips. In dit artikel geven wij jou de 10 beste huidverzorgingstips.

 

 

1. Drink dagelijks voldoende water. Dit zal je huid niet vochtig houden, maar zal helpen bij het algehele onderhoud van je gezondheid (en op zijn beurt je huid). 

2. Maak je huid regelmatig schoon (1-2 keer per dag). Een zeer effectieve huidverzorging tip die helpt om het vuil en andere agressieve elementen van uw huid te verwijderen. Reiniging is vooral belangrijk als u uw huis hebt verlaten (en daarom wordt blootgesteld aan vervuilende stoffen, stof, etc.). Deze huidverzorging tip pleit ook voor het gebruik van lauw water om te reinigen. Een milde zeep die veel wordt gebruikt, is de Oud Hollandsche Ambachtszeep.

Handen wassen
Handen wassen

 

3. Reinig zachtjes, het is tenslotte uw huid. Niet te hard of te vaak scrubben.

4. Houd uw huid te allen tijde vochtig. Dit is één van de belangrijkste huidverzorgingstips. Laat je huid niet uitdrogen. Droogte zorgt ervoor dat de buitenste laag van je huid breekt, wat resulteert in een ruwe en onaangename huid. Gebruik hydraterende crèmes zoals de Ambachtscrème die niet vettig is en goed in de huid trekt. Vochtinbrengende crèmes werken het beste wanneer ze worden aangebracht terwijl de huid nog vochtig is.

5. Gebruik geen zeep op uw gezicht. Zeep kan alleen onder de nek worden gebruikt. Een kleine, maar belangrijke huidverzorging tip.

6. Gebruik zonnebrandcrème om uzelf te beschermen tegen de schadelijke uv-straling van de zon. U kunt dag-hydraterende crèmes gebruiken waarin zonnebrandcrème is verwerkt. Gebruik deze ook als het bewolkt is. Het is bekend dat uv-straling huidkanker veroorzaakt.

7. Een beetje beweging en een goede nachtrust zijn ook essentieel, niet alleen voor de huidverzorging maar ook voor uw gezondheid als geheel. Slaapgebrek kan leiden tot de vorming van rimpels onder je ogen en gebrek aan lichaamsbeweging kan ervoor zorgen dat je huid slap wordt. Bovendien helpen lichaamsbeweging en slaap ook bij het verslaan van stress. 

8. Behandel huiddilemma’s met zorg. Deze huidverzorging tip gaat over het niet negeren van huiddilemma’s. Raadpleeg uw dermatoloog voordat u een huidverzorgingsproduct gebruikt, bijvoorbeeld tegen eczeem en psoriasis (anders kunt u uw huid beschadigen).

9. Versla de stress. De schadelijke effecten van stress zijn bij iedereen bekend, maar soms is de voor de hand liggende vermelding essentieel. Stress beschadigt ook de huid. Neem af en toe een ​​pauze, geniet van een warm bubbelbad en zorg dat u voldoende nachtrust krijgt.

10. Gebruik milde producten met bijvoorbeeld aloë vera en echinacea extract, zoals de Oud Hollandsche Ambachtscrème. Deze crème wordt vaak gebruikt als bodymilk(lotion) na het douchen en zonnebaden voor droge handen en voeten, tegen de ruwe en schrale huid. Deze crème is niet vettig en trekt snel in de huid en wordt door velen gezien als de Haarlemmerolie.  Rob Verlinden van het tuinprogramma ‘De Grote Tuinverbouwing’ geeft ook aan dat dit de oplossing is tegen kloven, ruwe en droge handen.

 

Ons team

Heeft u nog vragen over onze producten?

Ons team van specialisten bestaat uit:
Drogisten
Cosmetica expert
Medical device specialist

Neem contact op via Whatsapp!De producten van Ambachtscrème bevatten naast pure aloë vera ook nog teunisbloemolie, echinacea en alantoïne.

1 gedachte over “De 10 beste huidverzorging tips

  1. […] wat is dan een goede huidverzorging voor de handen, body, benen en voeten? Op slimmeweetjes.nl worden dagelijks nieuwe suggesties […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *