Geplaatst op 1 reactie

Verbrand door de zon, wat nu?

Een beetje zon kan al zonverbranding veroorzaken.

Verbrand door de zon is een veelvoorkomend maar pijnlijk probleem waar veel mensen mee te maken hebben, vooral tijdens de zomermaanden.

Zonnebrand kan roodheid, jeuk en zelfs schilfering van de huid veroorzaken waardoor het kan gaan vervellen. Gelukkig zijn er veel producten beschikbaar die kunnen helpen bij zonnebrand.

Een van deze producten is Ambachtscrème, een crème op basis van aloë vera die speciaal is ontwikkeld om de huid te koelen en te ontspannen.

In deze blogpost zullen we de voordelen van Ambachtscrème onderzoeken en hoe het kan helpen de door de zon verbrande huid te kalmeren.

Wat is een belangrijke voorzorg maatregel wanneer je lekker wilt gaan zonnen?

De zomer staat voor de deur en iedereen wil zoveel mogelijk van de zon genieten. Maar hoewel zonnebaden een leuke en ontspannende activiteit is, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Heerlijk zonnen

In feite wordt je huid binnen een paar minuten door de zon beschadigd, waardoor deze rood gaat worden.

Daarom wordt het aangeraden om een zonnebrandcrème van goede kwaliteit met minimaal factor 30-50 op te smeren, die cruciaal is om de huid te beschermen tegen de schadelijke uv-straling.Het advies is om de zonnebrandcrème meerdere malen per dag opnieuw in te smeren maar zoek ook geregeld de schaduw op.

Wat als je verbrand bent door de zon?

Zonnebrand is niet alleen pijnlijk, maar kan ook schadelijk zijn voor je huid. Het is niet ongebruikelijk om zonnebrand te ervaren, vooral tijdens de zomermaanden wanneer we allemaal op pad zijn. Het goede nieuws is dat er producten zoals Ambachtscrème zijn die kunnen helpen om je huid te herstellen, ook tijdens het vervellen.

Deze crème bevat aloë vera, allantoïne en vitamine E die uitstekende eigenschappen hebben om de door de zon verbrande huid te kalmeren en te herstellen. Het wordt geadviseerd om naast deze crème, de komende dagen meer schaduwplekken op te zoeken.

Wat is precies zonverbranding

Zonnebrand ( verbrand door de zon) is een veelvoorkomende en aandoening die veel mensen van alle leeftijden kan treffen. Door overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen van de zon wordt het veroorzaakt.

beginnende zonnebrand schouders

De bloedvaten worden wijder, het vochtgehalte van de huid wordt sterk verminderd waardoor deze uitdroogt en er ontstaat een trekkerig gevoel. Dat kan veel irritatie geven en de huid roder maken.

Het vervellen van de huid

In de zon zitten kan ontspannend en aangenaam zijn, maar het kan ook negatieve effecten hebben op je huid. Blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste oorzaken van huidbeschadiging, waaronder huidkanker.

Als je te lang in de zon blijft, begint je huid te vervellen. Dit is de manier van je lichaam om beschadigde huidcellen te verwijderen. Dit is een natuurlijk proces, maar het kan ongemakkelijk zijn en een jeukerig gevoel geven. Als u de oorzaken, symptomen en oplossingen begrijpt, kunt u uw huid beschermen en verdere schade voorkomen.

Wat kun je doen om de rode huid te verzachten?

Een rode huid kan irriterend en soms zelfs pijnlijk zijn, maar er zijn dingen die je kunt doen om de huid te kalmeren.

Een eenvoudige oplossing is om aloë vera-gel in de koelkast zetten en na 2 uur op het getroffen gebied van de huid aan te brengen. De koelte helpt roodheid te verminderen, terwijl de aloë vera voor een verzachtend effect zorgt. 

aloe-vera-ambachtskroon-met-deksel

achtergrond-strand-met-ambachtscreme-producten

Een ander en breed perspectief is gebruik te maken van de Oud Hollandsche Ambachtscrème dat als ideale aftersun gebruikt kan worden en ook een goede optie is om de rode huid te kalmeren.

Met ingrediënten zoals vitamine E, allantoïne en teunisbloemolie kan deze crème de huid hydrateren en hydrateren, waardoor deze ideaal is voor gebruik als aftersun of als algemene vochtinbrengende crème is te gebruiken. Hierbij ook een aantal huidverzorgingstips.

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95

1 gedachte over “Verbrand door de zon, wat nu?

  1. […] kunnen de oorzaken zijn waardoor een rode huid kan ontstaan? Het is bekend dat overmatige blootstelling aan uv straling, overmatige stress, roken […]

Reacties zijn gesloten.