Geplaatst op

Verbrand door de zon, wat nu?

Een beetje zon kan al zonverbranding veroorzaken.

rode verbrande huid

Zonnebrand, vrijwel iedereen is wel eens verbrand door de zon. De meeste mensen weten dat wanneer je onbeschermd een langere de huid bloot wordt gesteld aan zonnestraling dit schadelijk kan zijn voor de huid.

Wat is een belangrijke voorzorg maatregel wanneer je lekker wilt gaan zonnen?

Het gebruik van een goede zon bescherming met minimaal factor 30-50 wordt aangeraden om de huid te beschermen tegen de schadelijke uv straling. Dit kunt u meerdere malen per dag insmeren maar zoek ook meerdere malen per dag de schaduw op om de huid te beschermen.

Wat als je verbrand bent door de zon?

Het advies is om direct uit de zon te gaan, en de huid niet verder blootstellen aan de zon zolang de huid niet is hersteld.

Wat is precies zonverbranding?

Wanneer je je huid overmatig blootstelt aan UV straling kan je huid rood worden dat aangeeft dat je huid is beschadigd door de zonnestraling. De bloedvaten worden wijder, het vochtgehalte van de huid wordt sterk verminderd waardoor deze uitdroogt en een trekkerig gevoel ontstaat.

Het vervellen van de huid

Wanneer je nog langer in de zon ligt of daaraan bent blootgesteld is het volgende proces dat de huid gaat vervellen. Het vervellen van de huid is een eigen mechanisme die op deze manier de beschadigde cellen probeert af te breken die mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn.

Wat kun je doen om de rode huid te verzachten?

 

In het assortiment van Ambachtskroon producten zit een zuivere Aloë Vera Gel. U kunt deze gel in de koelkast zetten en direct na verbranding van de zon aanbrengen waardoor de huid kan herstellen en een koel en zacht effect ontstaat op de huid.

Een ander en breed perspectief is gebruik te maken van de Oud Hollandsche Ambachtscrème dat als ideale aftersun gebruikt kan worden. Naast de Aloë Vera in deze crème bevat het ook nog hoogwaardige bestanddelen zoals de echinacea, teunisbloemolie en vitamine E om de huid weet te hydrateren. Immers is bij verbranding de huid rood geworden en is er uit de huid veel vocht onttrokken.

Ambachtscrème producten.