Geplaatst op

Wees lief voor uw voeten, het hele jaar door

Wees lief voor je voeten

Het is nou eenmaal een feit dat we vaak minder stil staan bij de dingen die niet zichtbaar zijn.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze voeten. Gezonde voeten zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam.

Ze dragen de rest van ons lichaam en elke dag zetten we er genoeg stappen mee.

Zodra het zomer wordt en slippers en schoenen met open tenen te voorschijn komen, gaan we direct aan de slag. We scrubben en smeren of lakken onze nagels.

Sommige van ons gebruiken een deo voetspray of brengen een bezoekje aan de pedicure. Maar hoe houden we onze voeten het hele jaar door gezond?

Zodra de koudere tijden aanbreken en onze voeten in sokken en schoenen verstopt zitten, krijgen onze voeten helaas vaak niet de aandacht en verzorging, die ze nodig hebben. Toch is het belangrijk om uw voeten ook juist in de winterperiode goed te verzorgen. Onze voeten hebben namelijk heel wat te verduren. Denk hierbij aan knellend schoeisels, zweet, slecht geknipte nagels of een schimmelinfectie. Met de onderstaande tips in deze blog kunt u vast goed uit de voeten 😉

1) Was uw voeten iedere dag

Over het dagelijks douchen verschillen de meningen, maar was uw voeten in elk geval iedere dag met lauwwarm water. Gebruik hiervoor onze Oud Hollandsche Ambachtszeep. Dit is een zachte zeep met een milde, aangename geur. Behalve een uitstekende, reinigende werking, heeft deze zeep ook een intense en verzorgende werking. Schone en heerlijk zachte voeten zullen het resultaat zijn. Droog uw voeten goed af met een schone handdoek, vooral tussen uw tenen. Verwen uw voeten daarna door ze royaal met onze heerlijke Ambachtscrème in te smeren. Doe dit ook eens voordat u naar bed gaat. Trek na het insmeren van uw voeten met onze crème een paar schone katoenen sokken aan.

2) Voorkom aanraking met hitte en koude ondergronden

Vermijd het op blote voeten lopen op vooral hete en koude ondergronden zoals het strand, zwembad of de sauna. Draag daarom altijd slippers, dat vermindert de kans op het oplopen van een mogelijke schimmelinfectie (dit zijn vaak hardnekkige infecties, die u beter kunt voorkomen). Heeft u last van warme voeten? Koel uw voeten bij voorkeur liever niet af met ijsblokjes. Heeft u juist last van koude voeten? Trek een paar katoenen of wollen sokken aan en warm ze niet op onder een elektrische deken of met een kruik. 

3) Bespaar niet op schoenen

Koop altijd schoenen die direct goed zitten en bespaar hier niet op. Let bij uw aankoop op de aanwezigheid van een goed voetbed en op het materiaal. Synthetische materialen kunnen zweetvoeten veroorzaken. Comfortabele schoenen zitten niet te los, maar ook niet te strak. Het is aan te raden om uw nieuwe schoenen geleidelijk in te lopen door ze elke dag een beetje langer te dragen. Wissel regelmatig van schoenen en laat ze luchten. Draag schone, goed passende sokken, het liefst van katoen of wol en verschoon elke dag uw sokken. 

4) Het recht knippen van de nagels

Wanneer u uw teennagels afknipt, knip deze dan recht en vooral niet te kort af. Hiermee kunt u ingegroeide nagels, en daarmee gepaard gaand ongemak voorkomen. Smeer uw nagelriemen (en uw voeten) eens in met onze Ambachtscrème. Nadat de crème is ingetrokken, kunt u heel gemakkelijk de nagelriemen met een bokkenpootje terugduwen. Houdt ook veranderingen of verkleuringen van uw nagels in de gaten. Er kan sprake van een schimmelnagel of een kalknagel zijn. Een pedicure kan u helpen met de verzorging van uw nagels en voeten helpen.

5) Wandelen

Probeer elke dag tenminste drie kwartier tot een uur te wandelen. Deze structuur is een weldaad voor lichaam én geest. Draag tijdens het wandelen vooral comfortabele en goed passende wandelschoenen. 

6) Een goede voeding

Wanneer u goed voor uzelf zorgt, ook op het gebied van voeding, betekent dat dat u ook goed voor uw lichaam zorgt. Het eten van vezelrijke voeding, zoals groente, fruit of peulvruchten, is daarom van harte aan te bevelen. Gebruik geen alcohol- en cafeïne houdende dranken of in ieder geval met mate. Er zijn voldoende lekkere én gezonde alternatieven verkrijgbaar. Drink daarnaast nog eens minstens 1,5 liter water per dag. Geadviseerd wordt om twee stuks fruit en 100 gram verse groente per dag te eten. Wanneer u dan ook nog het het gebruik van (teveel) suiker en zout vermijdt, bent u op de goede weg. Uw lichaam en voeten zullen u dankbaar zijn!

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95

bron: Martijn Scholten|januari|2019