Geplaatst op 1 reactie

Was minimaal 20 seconden je handen met zeep

Handen wassen

U weet dat de beste manier om de verspreiding van coronavirus is om je handen te wassen. Was je handen tot ze stuk zijn is het motto. Was je handen! Maar waarom? Het komt omdat zeep desinfecteert en virussen vernietigt zoals het coronavirus.

Hoe ziet een virus er uit?

Het is een beetje materiaal omgeven door een coating van eiwitten en vet. Virussen blijven gemakkelijk plakken op plaatsen zoals uw handen, maar als je handen met alleen water spoelt, stroomt het regelrecht over het virus heen en wordt het niet gedood. Door het laagje vet gedraagt ​​het virus zich een beetje als een druppel olie. Oliën zijn slechts vloeibare vetten.

Hoe werkt zo’n virus?

Wat gebeurt er als je olie in water giet? Het drijft, het gaat niet samen. Voeg zeep toe en plotseling lost die vette olie op in het water. Dat komt omdat zeep van binnen twee verschillende moleculen heeft. Het ene uiteinde van het molecuul wordt aangetrokken door water, het andere eind aan vet. Wanneer de zeepmoleculen in contact komen met water en vet, trekken ze het vet letterlijk uit elkaar, hechten aan de oliedeeltjes en zetten ze door het water. Laten we teruggaan naar ons coronavirusmolecuul. Wanneer de laag vet in aanraking komt met zeep wordt het vet door de zeep los getrokken. Zeep trekt het letterlijk uit elkaar en het virus wordt afgebroken. Vervolgens spoelt het water de onschadelijke, overgebleven virusdeeltjes door de afvoer. Maar dat effect wordt alleen gecreëerd wanneer je de handen tenminste 20 seconden wast. Als je slechts 5 seconden van 10 seconden wast, zijn je handen nog steeds bedekt. Het virus is er nog en kan u en andere ziek maken. Pas na 20 seconden is de zeep gehecht aan het virus.

Wat is het beste middel om te gebruiken?

Wat zeep betreft, werkt gewoon elke soort zeep. Je hebt geen zeep nodig die op de markt wordt gebracht als antibacterieel. De FDA zegt: het is niet nodig, er is geen bewijs dat het effectiever is dan normale zeep. Maar een milde vloeibare zeep heeft toch de voorkeur omdat het zacht voor je handen is. De Ambachtszeep geeft dit zachte en schone gevoel na het handen wassen. Neutraal voor de huid.

Een hygiënische gel werkt ook, omdat dit voor een groot deel uit alcohol bestaat. Alcohol werkt op een min of meer geschikte manier als zeep; het breekt de vettige laag af bij een hoge concentratie aan alcohol. Het nadeel is dat de handen erg uitdrogen, maar Ambachtscrème kan ervoor zorgen dat de zuurgraad van de huid weer wordt hersteld.

Zijn de Ambachtscrème producten alleen geschikt voor klussers en werklieden?

Nee, deze crème is voor iedereen geschikt die last heeft van droge, ruwe en schrale handen.

Is de Ambachtscrème alleen geschikt voor de handen?

Nee, deze rijk gevulde crème wordt ook gebruikt om je lichaam en droge voeten mee in te smeren

Voor welke klachten kun je de spier & gewrichtscrème gebruiken?

Deze spier en gewrichtscrème wordt gebruikt bij nek, schouders, rug en knieklachten.
Wanneer de leeftijd het bewegen wat moeilijker maakt. Deze crème is ook geschikt bij vermoeide benen en voeten.

Wat is er zo bijzonder aan deze lippenbalsem?

De Oud Hollandsche lippenbalsem bevat natuurlijke bestanddelen zoals de aloë vera, echinacea, teunisbloem, citroenmelisse, L-Lysine en vitamine E.
Deze bestanddelen doen droge en ruwe lippen weer stralen en lipblaasjes verminderen.

Wat zijn de prijzen van deze producten?

Ambachtscrème 75ml 6,95 – Ambachtscrème 200ml 11,95 – Ambachtscrème 450ml 19,95 – Ambachtscrème 1000ml 36,95 – Ambachtszeep 500ml 4,95 – Lippenbalsem 4,95 – Spier & Gewrichtscrème 75ml 12,95 – Spier & Gewrichtscrème 140ml 19,95

1 gedachte over “Was minimaal 20 seconden je handen met zeep

  1. […] Handen wassen is erg belangrijk om de kans van besmetting te voorkomen. […]

Reacties zijn gesloten.