Geplaatst op

Was minimaal 20 seconden je handen met zeep

Handen wassen

U weet dat de beste manier om de verspreiding van coronavirus is om je handen te wassen. Was je handen tot ze stuk zijn is het motto. Was je handen! Maar waarom? Het komt omdat zeep desinfecteert en virussen vernietigt zoals het coronavirus.

coronavirus

Dit is hoe het werkt. Zo ziet een virus eruit. Het is een beetje materiaal omgeven door een coating van eiwitten en vet. Virussen blijven gemakkelijk plakken op plaatsen zoals uw handen, maar als je handen met alleen water spoelt, stroomt het regelrecht over het virus heen en wordt het niet gedood.

Door het laagje vet gedraagt ​​het virus zich een beetje als een druppel olie. Oliën zijn slechts vloeibare vetten.  Wat gebeurt er als je olie in water giet? Het drijft, het gaat niet samen.

zeep en handenwassen

Maar voeg zeep toe …. En plotseling lost die vette olie op in het water. Dat komt omdat zeep van binnen 2 verschillende moleculen heeft. Het ene uiteinde van het molecuul wordt aangetrokken door water, het andere eind aan vet.

Samengevat:  wanneer de zeepmoleculen in contact komen met water en vet, trekken ze het vet letterlijk uit elkaar, hechten aan de oliedeeltjes en zetten ze door het water. Laten we teruggaan naar ons coronavirusmolecuul.

Met die laag vet die alles samen vasthoudt. Wanneer het in aanraking komt met zeep … bam! Het vet wordt door de zeep los getrokken. Zeep trekt het letterlijk uit elkaar en het virus wordt afgebroken.

En dan spoelt het water de onschadelijke, overgebleven virusdeeltjes door de afvoer. Maar dat effect wordt alleen gecreëerd wanneer je de handen tenminste 20 seconden wast om effectief te zijn.

desinfectie gel

Als je slechts 5 seconden van 10 seconden wast, zijn je handen nog steeds bedekt. Het virus is er nog niet en kan u en andere ziek maken. Maar 20 volle seconden: Nu is de zeep gehecht aan het virus.

Hygiënische gel werkt ook, omdat dit voor een groot deel uit alcohol bestaat, en alcohol werkt op een min of meer geschikte manier als zeep, het breekt de vettige laag af. Je hebt een hoge concentratie alcohol nodig om dat te laten werken. Het nadeel is dat de handen erg uitdrogen, maar Ambachtscrème kan ervoor zorgen dat de zuurgraad van de huid weer wordt hersteld.

Wat zeep betreft, werkt gewoon elke soort zeep. Je hebt geen zeep nodig die op de markt wordt gebracht als antibacterieel. De FDA zegt: het is niet nodig, er is geen bewijs dat het effectiever is dan normale zeep. Maar een milde vloeibare zeep heeft toch de voorkeur omdat het zacht voor je handen is, De Ambachtszeep geeft dit zachte en schone gevoel na het handen wassen. Neutraal voor de huid.