Geplaatst op

De oplossing om snel steunkousen aan en uit te trekken met steunkousen crème

steunkousen crème

In Nederland gebruiken meer dan 450.000 mensen therapeutische elastische steunkousen. Meer dan 60% van deze mensen hebben moeite om de kousen snel en vakkundig over het been te trekken.

In de gezondheidszorg is al meerdere malen hierop geattendeerd dat de tijd die zij krijgen om een elastische kous aan te trekken bij de patiënt te kort is. Bij de patiënt zijn zij minimaal 10 á 15 minuten bezig om dit proces te voltooien.

Steunkousen
Steunkousen

Waarom zijn steun- en of compressiekousen zo moeilijk aan of uit te trekken na het douchen?

Sommige mensen kunnen niet goed naar hun voeten reiken door ouderdom, een operatie, artrose of reumatische aandoeningen. Door de therapeutische druk van de kous die hoger wordt wanneer deze wordt dubbelgeslagen en het glijden van rubber op rubber ontstaat er veel wrijving bij het aantrekken van de kous. Na het douchen zijn de benen wat klam waardoor de kousen niet goed over het been getrokken kan worden. Zorg er dus voor dat de benen goed droog zijn, want op een vochtige huid wordt het een stuk moeilijker.

Er zijn natuurlijk een aantal hulpmiddelen die u kunt gebruiken om het aantrekken van een therapeutische kous gemakkelijker te doen verlopen. Zo zijn er glijzakken zoals Simply-on en Doff n’Donner, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van een steunkouspistool, een Ort.O.mate. of een steunkousen crème die de benen weer zacht en glad maakt.

Het gebruik van de juiste cosmetische crèmes vergemakkelijken het aantrekken van de kousen

Ook de zorg heeft Ambachtscrème ontdekt dat als steunkousen crème ideaal is . Ambachtscrème is een huidcrème die speciaal is samengesteld om het vochtgehalte van je huid in balans te brengen.

Deze hoogwaardige steunkousen crème is ontwikkeld om een diepe hydratatie te bieden, waardoor je huid fris en gerevitaliseerd aanvoelt. Het is perfect voor mensen met een droge of gevoelige huid.

Wat de crème nog opmerkelijker maakt, is het unieke vermogen om de benen zachter te maken, waardoor het dragen van compressiekousen gemakkelijker wordt. Dit is een waardevol kenmerk voor mensen die moeilijkheden ondervinden met het aan en uittrekken van de steunkousen.

De crème is gemakkelijk aan te brengen en wordt snel door de huid opgenomen, waardoor een verfrissend en langdurig effect achterblijft. Ervaar de zachtheid en hydratatie die Ambachtscrème te bieden heeft en geef je huid de tedere verzorging die ze verdient.

Ambachtscrème is een niet vette crème die veel wordt gebruikt in de zorg. Deze crème trekt zeer snel in de benen. Bovendien bevat deze crème een mix van essentiële bestanddelen waaronder de aloë vera (verkoelende werking), teunisbloemolie (hydrateert en voedt) en echinacea (weerstand verhogend).

Het voordeel van deze crème is dat de hakken en benen zacht aanvoelen waardoor de kous gemakkelijk over het been wordt getrokken. Bovendien is deze crème zeer effectief bij de behandeling van kloofjes, een droge-, ruwe- en schrale huid.


De zorg is razend enthousiast over deze crème

A. Gersjes: “Heel tevreden. Het is een prima product. Ik ben dagelijks onderhanden van de thuiszorg ‘Het Friese land’, die het product nu ook gebruiken voor mijn benen na gebruik van elastieken kousen.”

Marleen: “Van ambachtscrème zijn we zeer tevreden voor de behandeling van kloven in de voeten en ook voor verzorging van droge huid.”

Ko: “We gebruiken de crème niet alleen voor droge handen maar ook voor droge plekken, bijvoorbeeld op de benen.”

Ons team

Heeft u nog vragen over onze producten?

Ons team van specialisten bestaat uit:
Drogisten
Cosmetica expert
Medical device specialist

Neem contact op via Whatsapp!