Geplaatst op

De 10 voordelen van Vitamine C serum op de gezichtshuid.

gezicht dame

U bent misschien bekend met vitamine C-serums als u goed thuis bent in de wereld van de huidverzorging.

Vitamine C wordt algemeen beschouwd als het beste ingrediënt tegen huidveroudering en het geheim van een jeugdig stralende huid.

Het kan zijn dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt via je voeding, maar er is geen garantie dat het ook daadwerkelijk door je huid wordt opgenomen. De snelste en eenvoudigste manier om deze voordelen te ervaren is gebruik te maken van serums en soortgelijke uitwendige preparaten.

Lees verder om de voordelen van een vitamine C-serum te ontdekken, de beste manier om een nieuw product te introduceren en nog veel meer.

Vitamine C & Hyaluronzuur

Het aanbrengen van een Vitamine C serum op de huid heeft verschillende positieve effecten namelijk:

 • het helpt om hyperpigmentatie te verminderen
 • het verhoogt de natuurlijke collageenvoorraad van het lichaam
 • kan roodheid verminderen en uw huid er stralender uit laten zien
 • kan helpen bij het verwijderen van donkere kringen onder de ogen
 • kan het gevoel van zonnebrand verlichten
 • heeft mogelijke voordelen bij huidoneffenheden
 • biedt bescherming tegen de zon en helpt bij het voorkomen van een slappe huid
 • hydrateert de huid

Vitamine c serum is geschikt voor gebruik op een breed scala van huidtypen.

De meeste vitamine c serums bevatten alleen vitamine c, maar is dat wel voldoende?

Bij onderzoek is gebleken dat hyaluronzuur en teunisbloemolie zeer belangrijke bestanddelen zijn die niet mogen ontbreken in een goed vitamine c serum preparaat.

Op dit moment heeft alleen het merk LivingGreens een preparaat op basis van deze belangrijke bestanddelen hyaluronzuur, teunisbloemolie en vitamine E.

De voordelen van Vitamine C serum

 1. Voor alle huidtypes gebruik je dit product zonder risico.
  Het veiligheidsprofiel voor vitamine C is uitstekend.

Volgens een overzicht van onderzoeksliteratuur uit 2017, kan vitamine C milde huidirritatie veroorzaken in concentraties van meer dan 20%. Daarom varieert de hoeveelheid ervan in huidverzorgingsproducten meestal van 10% tot 20%.

Alfa-hydroxyzuren, retinolen en SPF zijn slechts enkele van de huidverzorgingsingrediënten die veilig werken in combinatie met met vitamine C en is een uitstekende bron van hydratatie.

Wetenschappelijk onderzoek naar vitamine C serum


Onderzoekers concludeerden in 2017 dat vitamine C zich in het lichaam opbouwt.

Het type ascorbinezuur van vitamine C wordt aanbevolen voor plaatselijk gebruik omdat het beter in staat is om de huid door te dringen.

Een ander vitamine C derivaat in huidverzorgingsproducten, magnesium ascorbyl fosfaat, bleek in een studie uit 2022 een vocht inbrengende werking op de huid te hebben. Het voorkomt uitdroging van de huid.

Van een serum met Deschampsia antarctica-extract, ferulinezuur en vitamine C is aangetoond dat het de barrièrefunctie van de huid verbetert en de huid beschermt tegen milieuverontreinigende stoffen en geeft de huid een stralend effect, zo blijkt uit een studie uit 2019.

Naast het verminderen van de verschijning van dofheid, kan vitamine C helpen bij het vervagen van pigmentatie (details volgen). Het zorgt ervoor dat de huid er stralend en fris uitziet.

Vitamine C vermindert de vorming van melanine

Met ingang van een evaluatie uit 2017 is aangetoond dat vitamine C de vorming van melanine vermindert, volgens een gerenommeerde bron. Het pigment melanine bepaalt de kleur van de menselijke huid.

Het vermogen van vitamine C om de vorming van melanine te verminderen is wat het zo effectief maakt in het oplichten van hyperpigmentatie en oneffenheden. Het heeft de potentie om de helderheid van de huid te verbeteren.

Het helpt de huidskleur te egaliseren en vermindert roodheid
De antioxiderende eigenschappen van vitamine C zijn in 2015 onderzocht en bleken ontstekingsremmende effecten te hebben. Als gevolg hiervan kalmeert het de huid en helpt het zwellingen te minimaliseren.

Vitamine c heeft antioxiderende eigenschappen

Het streven naar het verminderen van oxidatieve schade kan worden ondersteund door het vermogen van vitamine C om de werking van vrije radicalen tegen te gaan. Bovendien kan het versterken van het immuunsysteem van het lichaam leiden tot een betere bescherming tegen infecties en ontstekingen.

Een bestaande teint kan worden bereikt met behulp van de ontstekingsremmende eigenschappen van vitamine C, waardoor de roodheid wordt verminderd.

Het verminderen van verkleuringen, roodheid en irritatie van de huid heeft als cumulatief effect dat de huidteint egaler en gladder wordt.

 1. Het vermindert Hyperpigmentatie
  Hyperpigmentatie kan worden verlicht waardoor melanine wordt geremd door het gebruik van vitamine C .

Zonnevlekken, ouderdomsvlekken en melasma zijn allemaal vormen van hyperpigmentatie. Ook een acne-vrije huid is daar niet immuun voor.

Het enzym tyrosinase, dat betrokken is bij de vorming van melanine, wordt onderdrukt door vitamine C. Het is een gebruikelijke behandeling in de dermatologie om hypergepigmenteerde littekens en vlekken lichter te maken.


gezicht vrouw

Sommigen mensen beweren dat vitamine C kan helpen bij verkleuringen van kringen onder de ogen.

Vitamine c serum stimuleert de collageen synthese, naarmate we ouder worden wordt dit geleidelijk afgebroken.
Gezichtslijnen en rimpels kunnen ontstaan als het collageenniveau daalt.

Vitamine C is essentieel voor de collageenproductie

Vitamine C is niet alleen essentieel voor de productie van collageen, maar speelt ook een cruciale rol bij het behouden van de gezondheid van de huid.
 De antioxiderende eigenschappen en betrokkenheid bij de collageensynthese maken het tot een essentiële voedingsstof voor het ondersteunen van de elasticiteit van de huid en het voorkomen van schade door licht veroorzaakt door UV veroorzaakt.

 Uit onderzoek blijkt dat zowel de voeding als de overeenkomstige toepassing van vitamine C gunstige effecten op de huidcellen kan hebben, kan helpen beschermen tegen oxidatieve stress en effectief bij de huidverjonging.

Onderzoek gepubliceerd in 2017 suggereert dat het gebruik van een vitamine C-serum voor het slapen gaan de collageenvorming kan verhogen en een verstrakkend effect kan hebben. Dit geldt voor huidverslapping veroorzaakt door leeftijd, oxidatieve stress of dramatisch gewichtsverlies.

Het resultaat is een huid die er strakker en steviger uitziet

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn de chemische stoffen die zonneschade veroorzaken. Het zijn atomen met een tekort aan elektronen. Wanneer vrije radicalen op zoek gaan naar andere atomen om een elektron van te “stelen”, kunnen ze veel schade aanrichten aan de huid.

Antioxidanten zijn er in overvloed in vitamine C.
Deze zijn verantwoordelijk voor het beschermen van gezonde huidcellen tegen schade door schadelijke vrije radicalen.

Hoe kun je een allergische reactie voorkomen?

Gebruik een allergie pleister en plak deze op een discrete plek, zoals uw onderarm.
Breng een kleine hoeveelheid van het product aan en wacht vervolgens 24 uur.

Als er geen bijwerkingen optreden, kunt u de serum op uw gezicht aanbrengen.
Wanneer u wel een huidreactie krijgt, zoals huiduitslag of roodheid, moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik ervan.

Gebruik het Vitamine C-serum een- of tweemaal daags toe om de beste resultaten te krijgen. De standaardroutine bestaat uit het wassen van het gezicht, het aanbrengen van de toner, het aanbrengen van een vitamine C-serum.
Het is belangrijk dat u dit altijd met schone handen aanbrengt.