Geplaatst op

Een droge huid kan als een reptiel aanvoelen – Ambachts Creme

Voel je je als een reptiel voor je droge, schilferige poriën en huid?

droge, schilferige poriën en huid
Droge, schilferige poriën en huid

Iedereen heeft wel eens een periode van droge poriën en huid. In feite is deze huidsituatie groter, niet ongebruikelijk dan u wellicht begrijpt. Wanneer het lichaam een ​​overmatige hoeveelheid vocht verliest of geen vocht kan vasthouden, wordt de huid droog. Er zijn veel elementen die onze poriën en huid ertoe kunnen aanzetten om droog te worden: leeftijd, omgeving, erfelijkheid, ongeschikte poriën en huidverzorging, en zelfs onze manier van leven. Gelukkig zijn er veel manieren om deze onaangename omstandigheid te bestrijden, zodat je je huid kunt revitaliseren, je kruidenschoonheid kunt herstellen en je weer op je gemak kunt voelen.
Huidverzorgingstips voor je gezicht
Veel mensen ervaren last van droge poriën en een droge huid van het gezicht. Sommige mensen proberen de huid op te warmen met warm water, waardoor de droogte vaak erger wordt. Wanneer de poriën en de huid uitgedroogd zijn, komen rimpels, littekens en huiduitslag meestal voor , waardoor dat tijdloze uiterlijk verdwijnt.
Dus wat kun je doen om de droge huid van je gezicht te verwijderen?

aloe vera
aloe vera

Hier zijn enkele richtlijnen voor huidverzorging die kunnen helpen:

 • Breng kruidenproducten inclusief kruiden oliën zoals avocado, amandel, olijf, jojoba, kokosnoot of lijnzaad aan op de huid na een douche of bad. Terwijl je poriën en huid nauwelijks vochtig blijven, oefen een royale hoeveelheid van je favoriete natuurlijke olie voor je poriën en huid. Dit zal vocht helpen lokken en de huid langer nat houden.
 • Honing laat de huid hydrateren, smelten en strakker maken. Giet een kleine hoeveelheid honing op je armen en volg het met een lichte tik beweging tegelijk naar het getroffen gebied. Spoel na een paar minuten af ​​met warm water en dep de plek droog met een zacht materiaal.
 • Gebruik een natuurlijke vitamine E huidolie die niet vet is en snel in de huid trekt. Dep de huidolie op de droge plekken en laat het intrekken. U kunt daarna een verzorgende gezichtscrème aanbrengen om de huid optimaal te voeden.
 • Breng een gezichtsmasker aan met het gebruik van puree van avocado of bananen.
 • Aloë Vera wordt vaak gebruikt om geïrriteerde huid te kalmeren, maar het heeft ook het vermogen om zelfs de droogste, schilferige poriën en huid te hydrateren. Breng een dunne laag aan op de droge locatie. Laat het ongeveer 15 tot twintig minuten zitten. Gebruik warm water om alle gel die niet in je poriën en huid is opgenomen af ​​te spoelen.

Vochtinbrengende crèmes en crèmes kunnen ook een uitstekende behandeling zijn voor een droge huid. Lees het etiket voordat u een vochtinbrengende crème koopt. Niet alle moisturizers zijn hetzelfde gemaakt en een paar ingrediënten zijn extra voordelig dan andere. Hier zijn enkele stoffen om naar te zoeken en waarom:

 • Lanoline, petrolatum, dimethicon en minerale olie zijn allemaal verzachtende middelen. Deze ingrediënten uploaden een afschermende olieachtige laag op de top van de huid die water in de poriën en de huid vasthoudt.
 • Glycerine, lecithine en propyleenglycol zijn bevochtigers. Bevochtigers werken door water in de buitenste huidlagen te trekken.
 • Hyaluronzuur helpt de poriën en de huid vocht vast te houden.
 • Ceramiden zijn vetzuurmoleculen die van nature in de buitenste laag van de huid worden waargenomen. Ze helpen vocht vast te houden en houden de huid soepel. Lage niveaus van ceramiden in de huid kunnen droge, schilferige poriën en huid veroorzaken, waardoor ceramiden een cruciaal element zijn in een rijke vochtinbrengende crème.
 • Tea tree balsem, verzorgt de acne huid en heeft een ontsmettend effect op de huid.

Gezichtsacne en droge huid
Heeft u problemen met acne? Je huid kan vatbaar zijn voor acne, hierdoor verstoppen je poriën zonder problemen, vanwege het soort huid dat je hebt.

tea tree
tea tree

Mogelijk hebt u ook vette poriën, droge poriën en een droge huid, of een verzameling droge en vette poriën en huid. Vette poriën en huid zorgen ervoor dat de poriën verstopt raken en een droge huid zorgt voor een verlies van vocht dat eindigt in gevoelige poriën en huid en ruïneert. Het behandelen van uw vette, droge of droge vette huid met de juiste remedies die hierboven zijn genoemd, kan acne in het gezicht helpen voorkomen en verminderen. Vitamine E huidolie kan helpen het uiterlijk van littekens en droge huid te verminderen. Als behandeling tegen puistjes is tea tree balsem een prima product.

Droge lippen, verzorging met echinacea, aloevera,citroenmelisse en L-lysine
Verzacht droge, gebarsten lippen

Oud Hollandsche lippenbalsem
Oud Hollandsche lippenbalsem

Uitdroging en bloedeloos weer zijn regelmatig de boosdoeners voor droge, gesprongen lippen. Als je pijnlijk droge lippen ervaart, volgen hier een paar methoden om ze te verzachten en te hydrateren:

 • Drink gedurende de dag massa’s water.
 • Maak voor buitengewoon droge lippen een zachte scrub door het combineren van suiker, olijfolie en honing. Breng voorzichtig aan op je lippen, spoel af met warm water en volg daarna een kruidenlippenbalsem.
 • Maak een natuurlijke, rustgevende lippenbalsem met bijenwas, essentiële oliën en cacaoboter. Combineer 2 theelepels bijenwas met 7 eetlepels cacaoboter. Smelt in een kleine pan op lage warmte, licht roerend, tot het eenvoudig is gesmolten.
2 dagen ago
marlies rademakers
(verified owner)

fijn spul

5 dagen ago
Claudia
(verified owner)
1 week ago
Sergio
(verified owner)
1 week ago
D.G. v.
(verified owner)

het beste middel tegen schrale handen en plekken.